Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Είναι δικαίωμά μας η δέσμευση ιρανικών κεφαλαίων ύψους 6 δισ. δολαρίων

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Είναι δικαίωμά μας η δέσμευση ιρανικών κεφαλαίων ύψους 6 δισ. δολαρίων
«Έχουμε αυστηρή εποπτεία των κεφαλαίων και διατηρούμε το δικαίωμα να τα δεσμεύσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Blinken
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Antony Blinken δεν επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης ότι οι ΗΠΑ δέσμευαν ιρανικά κεφάλαια που προορίζονταν να μεταφερθούν ως μέρος μιας συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων.
Ωστόσο, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ διατηρούν το δικαίωμα να δεσμεύσουν το σχετικό ποσό που ανέρχεται σε 6 δισ. δολάρια.
«Έχουμε αυστηρή εποπτεία των κεφαλαίων και διατηρούμε το δικαίωμα να τα δεσμεύσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Blinken.
Σημειώνεται πως στις δημόσιες παρεμβάσεις τους οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν συνδέσει τα εν λόγω ιρανικά κεφάλαια, τα οποία αυτή τη στιγμή κρατούνται σε τράπεζα του Κατάρ, με τις επιθέσεις που εξαπέλυσε η Hamas κατά του Ισραήλ.
Παρόλα αυτά το σενάριο της κατάσχεσής τους δεν συγκεντρώνει, για την ώρα, πολλές πιθανότητες, και τούτο δεδομένου ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι δεν βρήκαν κανένα στοιχείο που να σχετίζει άμεσα τις επιθέσεις με το Ιράν.
«Κανένα από τα κεφάλαια που έχουν πάει τώρα στο Κατάρ δεν έχει δαπανηθεί ή έχει πρόσβαση με οποιονδήποτε τρόπο από το Ιράν. Πράγματι, τα κεφάλαια από αυτόν τον λογαριασμό εποπτεύονται από το Υπουργείο Οικονομικών και μπορούν να διανεμηθούν μόνο για ανθρωπιστικά αγαθά, φάρμακα τροφίμων, ιατρικό εξοπλισμό», διευκρίνισε ο Blinken κλείνοντας τη δήλωσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης