Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Η Χαμάς είναι οι νέοι Ναζί - Scholz: Να μην εμπλακούν άλλες χώρες στη σύγκρουση

Netanyahu: Η Χαμάς είναι οι νέοι Ναζί - Scholz: Να μην εμπλακούν άλλες χώρες στη σύγκρουση
Κοινές δηλώσεις Γερμανού Καγκελάριου και Ισραηλινού πρωθυπουργού
«Το Βερολίνο θα στέκεται πάντα δίπλα στο εβραϊκό κράτος», διαμήνυσε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz στη συνάντησή του στο Τελ Αβίβ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu.
«Όπως είπα την περασμένη εβδομάδα στη Bundestag, στις δύσκολες στιγμές, η Γερμανία έχει μόνο ένα μέρος και αυτό είναι δίπλα στο Ισραήλ. Είναι πολύ σημαντικό να το πούμε αυτό σήμερα εδώ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στο Ισραήλ: η ιστορία της Γερμανίας και η ευθύνη που είχε για το Ολοκαύτωμα απαιτεί από εμάς να βοηθήσουμε στη διατήρηση της ασφάλειας και της ύπαρξης του Ισραήλ», είπε ο κ.Scholz.
Υπογράμμισε δε ότι «κανένας εξωτερικός παράγοντας δεν πρέπει να θεωρεί ως καλή ιδέα το να παρέμβει σε αυτή τη σύγκρουση».
Νωρίτερα, σε ανάρτησή του, ανέφερε: «Η επίσκεψή μου στο Ισραήλ είναι μια επίσκεψη σε φίλους. Η Γερμανία στέκεται σταθερά στο πλευρό του Ισραήλ. Στη συνέχεια θα ταξιδέψω στην Αίγυπτο για να συναντήσω τον πρόεδρο Sisi. Η συνάντηση αφορά την προστασία του άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας και την αποφυγή την κλιμάκωσης».

Από την πλευρά του, ο Benjamin Netanyahu είπε ότι «η Χαμάς είναι οι νέοι Ναζί, η Χαμάς είναι το ISIS, σε ορισμένες περιπτώσεις χειρότερο από το ISIS» και πρόσθεσε ότι «όπως ο κόσμος ενώθηκε για να νικήσει τους Ναζί, όπως ο κόσμος ενώθηκε για να νικήσει το ISIS, ο κόσμος πρέπει να σταθεί ενωμένος πίσω από το Ισραήλ για να νικήσει τη Χαμάς».
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάλεσε «τον κόσμο να σταθεί ενωμένος στο πλευρό του Ισραήλ για να νικήσει τη Χαμάς» μετά τη φονική επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.
«Με τον ίδιο τρόπο που ο κόσμος ενώθηκε για να νικήσει τους Ναζί (...), ο κόσμος πρέπει να σταθεί ενωμένος δίπλα στο Ισραήλ για να νικήσει τη Χαμάς», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ δίπλα στον Γερμανό καγκελάριο.
«Η βαρβαρότητα που είδαμε, που διαπράχθηκε από τους δολοφόνους της Χαμάς φεύγοντας από τη Γάζα, είναι το χειρότερο έγκλημα που διαπράχθηκε κατά των Εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα», τόνισε ο Netanyahu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης