Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall, μετά την ομιλία Powell – Στο -0,85% o S&P 500, o Nasdaq -0,96%

Απώλειες στη Wall, μετά την ομιλία Powell – Στο -0,85% o S&P 500, o Nasdaq -0,96%
Αρνητικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Πτώση σημείωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, μετά την εισήγηση του προέδρου της Fed Jerome Powell… περί νομισματικής πολιτικής.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,75% στις 33.414 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε μείωση -0,85% στις 4.278 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε -0,96% στις 13.186 μον.
φσδαφσαδασδφ.JPG
Στο ταμπλό, η Tesla απώλεσε άνω του 9% αφού η εταιρεία κινήθηκε χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη και τα έσοδα κατά το γ' τρίμηνο.
Ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk προειδοποίησε επίσης ότι το Cybertruck της εταιρείας δεν θα παραγάγει ιδιαίτερα θετικές ταμειακές ροές  μετά την έναρξη της παραγωγής.
Η μετοχή της Netflix, εν τω μεταξύ, σημείωσε άλμα άνω του 16% αφού ο κολοσσός του streaming δημοσίευσε αποτελέσματα γ' τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.
Η εταιρεία έλαβε ώθηση από τις ισχυρές συνδρομές στο τμήμα τους που περιλαμβάνει και διαφημίσεις.
Πέρα από τις μετοχές της τεχνολογίας, η μετοχή της AT&T αναρριχήθηκε περισσότερο από 6,5% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες για το γ' τρίμηνο, ενώ Blackstone υποχώρησε κατά 7,9% σε μια πιο αδύναμη από την αναμενόμενη έκθεση.

Στο μεταξύ, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε νέο υψηλό, στο 4,985%, πλησιάζοντας ολοένα και πιο κοντά στο επίπεδο του 5%.
Υπενθυμίζεται πως η τελευταία φορά που ο 10ετής τίτλος χρέους των ΗΠΑ ξεπέρασε το επίπεδο του 5% ήταν το 2007.

«Ο πληθωρισμός είναι ακόμη πολύ υψηλός και μερικοί μήνες με καλά στοιχεία είναι μόνον η αρχή για να χτιστεί η εμπιστοσύνη», είπε ο Powel σε ομιλία του στην Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης.
«Δεν μπορούμε ακόμη να γνωρίζουμε πόσο καιρό θα διατηρηθούν αυτές οι τιμές ή πόσο θα υποχωρήσει ο πληθωρισμός τα επόμενα τρίμηνα.
«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η επιστροφή στον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό είναι πιθανό να απαιτήσει περίοδο ανάπτυξης κάτω της τάσης και περαιτέρω άμβλυνση των συνθηκών της αγοράς εργασίας», προσέθεσε.
Αναμφίβολα οι traders σταθμίζουν τις κινήσεις των μετοχών βάσει των εικασιών που γίνονται σε ό,τι αφορά την πορεία της νομισματικής πολιτικής.
Όπως επεσήμανε και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Stanley Druckenmiller, αυτό που κινεί την αγορά δεν είναι τα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά τα επιτόκια.
Παράλληλα, ο πόλεμος Ισραήλ και Hamas έχει εκτοξεύσει τον γεωπολιτικό κίνδυνο, ενώ ο τρόμος των τυφλών τρομοκρατικών χτυπημάτων έχει επιστρέψει στην Ευρώπη.
Ήδη τρεις άνθρωποι, ένας στην Γαλλία και δύο στο Βέλγιο, έπεσαν νεκροί έπειτα από δολοφονικές επιθέσεις φανατικών ισλαμιστών.
Τα καλέσματα των εξτρεμιστικών οργανώσεων της Hamas, του ISIS και της Αλ Κάιντα για επιθέσεις κατά δυτικών χωρών και συμμάχων του Ισραήλ μετά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μέσω της ενεργοποίησης πυρήνων τρομοκρατών που βρίσκονται ήδη σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και μεμονωμένων ατόμων των επονομαζόμενων και «μοναχικών λύκων» έχουν καταστήσει τον κίνδυνο διάχυτο.

Στο μέτωπο της οικονομίας, o αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αίτηση για επίδομα ανεργίας σημείωσε αναπάντεχη πτώση την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, οι αιτήσεις για νέο επίδομα ανεργίας βούτηξαν στις 198.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Οκτωβρίου από 211.000 προηγουμένως.
Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 212.000.
Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων εννιά μηνών.
Ο μέσος όρος των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, μια λιγότερο ευμετάβλητη μέτρηση, υποχώρησε στις 205.750 από 206.750.
Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας αυξήθηκε στο 1,734 εκατ. από 1,705 εκατ. μια εβδομάδα νωρίτερα.

Eπίσης, σε συσταλτική περιοχή παρέμεινε για δεύτερο διαδοχικό μήνα τον Οκτώβριο ο δείκτης της Philadelphia Fed για την δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην περιφέρεια της.
Ειδικότερα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στο -9,0 τον Οκτώβριο από -13,5 τον προηγούμενο μήνα.
Αυτή είναι η 15η αρνητική μέτρηση του δείκτη τους τελευταίους 17 μήνες.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τον δείκτη στο -6,8 για τον Οκτώβριο.
Σημειώνεται ότι μετρήσεις κάτω από το μηδέν δείχνουν επιδείνωση των συνθηκών στον κλάδο.
Η έρευνα της Philadelphia Fed είχε πάντως και κάποια ενθαρρυντικά στοιχεία, με τον δείκτη για τις νέες παραγγελίες να κερδίζει 14,6 μονάδες, σκαρφαλώνοντας στο 4,4 τον Οκτώβριο.
Ο δείκτης για τις αποστολές κέρδισε 14 μονάδες στο 10,8, ενώ και ο δείκτης για την απασχόληση αυξήθηκε, από το -5,7 τον προηγούμενο μήνα στο 4 τον Οκτώβριο.
Αυτή ήταν η πρώτη θετική μέτρηση από το Φεβρουάριο.

Xαμηλότερα κινήθηκαν τον Σεπτέμβριο oι μεταπωλήσεις κατοικιών, καθώς το κόστος δανεισμού παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Ειδικότερα, οι μεταπωλήσεις υποχώρησαν 2% σε σχέση με τον Αύγουστο, στον εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 3,96 εκατομμυρίων μονάδων τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR).
Η πτώση ήταν μικρότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών.
Σε ετήσια βάση οι πωλήσεις βούτηξαν 19% σε σχέση με πέρυσι.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μέση τιμή πώλησης ήταν 394,300, δολάρια, περίπου 2% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι.
Ο αριθμός των κατοικιών που είναι διαθέσιμες προς πώληση αυξήθηκε στο 1,13 εκατ, αλλά παραμένει χαμηλότερος από κάθε άλλον Σεπτέμβριο από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχειών το 1999. Με τον τρέχοντα ρυθμό, θα απαιτούνταν 3,4 μήνες για να πουληθούν όλες οι κατοικίες στην αγορά.

Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω γεωπολιτικού κινδύνου

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρημαστιστήρια σήμερα (19/10/2023), καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τον ανίκτυπο της κρίσης στη Μέση Ανατολή, τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.
Πιο αναλυτικά, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,33% στις 15.045 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE κατέγραψε απώλειες 1,17% στις 7.499 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC βρέθηκε στις 6.921 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,64%, στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB σημείωσε πτώση 1,38% στις 27.746 μονάδες
φδσαφσδαφσδαφσδασφδα.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης