Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Δεν ήταν στόχος μας η ορδόδοξη εκκλησία της Γάζας - Θα ερευνηθεί το περιστατικό

Ισραήλ: Δεν ήταν στόχος μας η ορδόδοξη εκκλησία της Γάζας - Θα ερευνηθεί το περιστατικό
Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι τα μαχητικά του σχεδιάζαν να πλήξουν ένα κοντινό κέντρο διοίκησης και ελέγχου
Το Ισραήλ αποπειράθηκε να υποβαθμίσει την επίθεση που σκότωσε και τραυμάτισε έναν σημαντικό εκτοπισμένων Παλαιστίνιων που είχαν βρει καταφύγιο στην ορδόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα.
Μάλιστα, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι τα μαχητικά του επεδίωκαν να πλήξουν ένα κοντινό κέντρο διοίκησης και ελέγχου που χρησιμοποιήθηκε για την πραγματοποίηση εξορμήσεων της Hamas.
«Ως αποτέλεσμα του χτυπήματος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων [IDF], ένας τοίχος μιας εκκλησίας στην περιοχή υπέστη ζημιές. Γνωρίζουμε αναφορές για θύματα. Το περιστατικό είναι υπό έλεγχο», ανέφερε στο σχετικό του ανακοινωθέν το γραφείο τύπου του IDF (ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας).
Ενώ έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «o IDF μπορεί να δηλώσει κατηγορηματικά ότι η εκκλησία δεν ήταν ο στόχος του χτυπήματος».
Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με μάρτυρες που επικαλείται το AlJazeera, ο ναός έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό του.
Καταδικάζοντας τον βομβαρδισμό του Αγίου Πορφυρίου, το Παλαιστινιακό Συμβύλιο Εκκλησιών είχε τονίσει πως «αυτό [το χτύπημα] αποδεικνύει ότι οι στόχοι της ισραηλινής κατοχής είναι οι άοπλοι άνθρωποι, τα παιδιά, οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης