Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Φουντώνουν οι φήμες για ρήξη μεταξύ του Netanyahu και του Gallant - Διαψεύδει η κυβέρνηση

Ισραήλ: Φουντώνουν οι φήμες για ρήξη μεταξύ του Netanyahu και του Gallant - Διαψεύδει η κυβέρνηση
Για ενδοκυβερνητικό ρήγμα κάνουν λόγο τα ισραηλινά μέσα
Η ισραηλινή κυβέρνηση σήμερα (23/10) δημοσίευσε μια δήλωση με την οποία διαψεύδει τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης για ρήξη μεταξύ του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu, του υπουργού Άμυνας Yoav Gallant, αλλά και της ισραηλινής στρατιωτικής ηγεσίας.
Ειδικότερα, τα ισραηλινά ειδησεογραφικά μέσα έκαναν από σήμερα το πρωί (23/10) λόγο για ενδοκυβερνητικό ρήγμα, τονίζοντας ότι ο ισραηλινός στρατός και αξιωματούχοι άμυνας πιέζουν να προχωρήσουν σε μια ευρέως αναμενόμενη χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά ο Netanyahu εμφανίζεται απρόθυμος.
H αρνητική στάση του Ισραηλινού πρωθυπουργού για κλιμάκωση του πολέμου με τη Hamas συνδέεται με την αξιολόγηση των διεθνών αντιδράσεων σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και δε φαίνεται να είναι διόλου άσχετη με τις επιδιώξεις του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden.
«Ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού εργάζονται σε στενή και πλήρη συνεργασία, όλο το εικοσιτετράωρο, για να οδηγήσουν το κράτος του Ισραήλ σε μια αποφασιστική νίκη επί της Χαμάς», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.
«Υπάρχει απόλυτη και αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ του Πρωθυπουργού, του Υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού. H ενότητα του στόχου είναι ξεκάθαρη» κλείνει το σχετικό ανακοινωθέν, που επιδιώκει να κατευνάσει τις φερόμενες εντάσεις στο εσωτερικό της ισραηλινής ηγεσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης