Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko: Σε μάχες χαρακωμάτων κατέληξε ο πόλεμος, Ρωσία και Ουκρανία να αρχίσουν διαπραγματεύσεις

Lukashenko: Σε μάχες χαρακωμάτων κατέληξε ο πόλεμος, Ρωσία και Ουκρανία να αρχίσουν διαπραγματεύσεις
Οι στρατιώτες εμπλέκονται πλέον σε μάχες «χαρακωμάτων» και «πεθαίνει κόσμος», πρόσθεσεo πρόεδρος της Λευκορωσίας
Σχετικά Άρθρα
Η κατάσταση στα μέτωπα όπου αναμετρώνται οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και της Ουκρανίας έχει περιέλθει σε αδιέξοδο και οι κυβερνήσεις των δυο χωρών πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι και να διαπραγματευτούν το τέλος του πολέμου, δήλωσε ο λευκορώσος πρόεδρος Aleksandr Lukashenko.
«Υπάρχουν αρκετά προβλήματα και στις δυο πλευρές και γενικά η κατάσταση έχει περιέλθει σε αδιέξοδο», καθώς ούτε η Μόσχα ούτε το Κίεβο «μπορούν να κάνουν κάτι για να ενισχύσουν σε τις θέσεις τους ή να προχωρήσουν» στο πεδίο, εκτίμησε κ. Lukashenko.
Οι στρατιώτες εμπλέκονται πλέον σε μάχες «χαρακωμάτων» και «πεθαίνει κόσμος», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, που είναι στενός σύμμαχος; του Ρώσου πρόεδρου Putin, τόνισε πως η απαίτηση της Ουκρανίας ο στρατός της Ρωσίας να αποχωρήσει από την επικράτειά της είναι κάτι που χρειάζεται να επιλυθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώστε να μην πεθάνουν κι άλλοι μάταια
«Πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να καταλήξουμε σε συμφωνία», πρότεινε ο λευκορώσος ηγέτης, που εκφράστηκε σε βίντεο το οποίο μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων BelTA.
«Όπως είχα πει κάποτε: οι όροι και οι προϋποθέσεις δεν χρειάζονται. Το κύριο είναι να δοθεί η διαταγή ‘στοπ’», πρόσθεσε.
Δεν έχει υπάρξει αντίδραση ούτε από τη ρωσική, ούτε από την ουκρανική πλευρά, τουλάχιστον μέχρι τώρα.
Ωστόσο ο ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky επέμεινε το Σάββατο 28/10, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με συμβούλους εθνικής ασφαλείας και άλλους αξιωματούχους κάπου 60 χωρών, πως το σχέδιο δέκα σημείων που έχει δημοσιοποιήσει και απαιτεί την αποκατάσταση της ουκρανικής εδαφικής ακεραιότητας, είναι ο μοναδικός τρόπος να τερματιστεί ο πόλεμος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης