Τελευταία Νέα
Διεθνή

H μοίρα του Zelensky: Ή θα τον σκοτώσουν ή θα τον διώξουν - Ritter (CIA): Τον βαρέθηκαν

H μοίρα του Zelensky: Ή θα τον σκοτώσουν ή θα τον διώξουν - Ritter (CIA): Τον βαρέθηκαν
Η Δύση αρχίζει να ξεχνά τον Volodymyr Zelensky αναφέρει ο πρώην αξιωματούχος της CIA
Σχετικά Άρθρα
Στην κόπωση που υπάρχει πλέον στη Δύση σχετικά με την Ουκρανία και τον πρόεδρο της Volodymyr Zelensky αναφέρεται ο Αμερικάνος, πρώην αξιωματούχος της CIA, Scott Ritter, ο οποίος υποστηρίζει πως το άλλοτε αστέρι της Δύσης… χάνει πλέον τη λάμψη του.
«Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Zelensky είναι ηθοποιός.
Δεν είναι ηγέτης.
Όταν άρχισε ο πόλεμος με τη Ρωσία, «γράφτηκε» ένα συγκεκριμένο σενάριο για αυτόν.
Δεν υπήρχε τίποτα πρωτότυπο σε αυτήν την εικόνα.
Η Δύση αρχίζει να ξεχνά τον πρόεδρο της Ουκρανίας» υποστήριξε ο Ritter σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αμερικάνο δημοσιογράφο, Garland Nixon.

Είναι δειλός…

Όπως λέει ο Ritter, «ο Zelensky δεν είναι ένας ήρωας, αλλά ένας δειλός».
«Όλοι έχουν πλέον κουραστεί να παρακολουθούν την παράστασή του.
Αυτός είτε θα σκοτωθεί είτε θα αντικατασταθεί» υπογράμμισε ο Ritter, θέση που φαίνεται να συμμερίζονται πολλοί ακόμα αναλυτές αλλά και Ουκρανοί αξιωματούχοι.
Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του μέλους της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Serhii Rachmanin, ο οποίος υποστήριξε πως ο Ουκρανός πρόεδρος είναι σε κατάθλιψη λόγω των τεράστιων απωλειών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο πεδίο της μάχης.
Αλλά και καθηγητές, όπως ο Nikolai Petro από το University of Rhode Island Petro και ο πολιτικός σχολιαστής Ted Snyder σε άρθρο τους για το περιοδικό National Interest, υποστηρίζουν πως η απόφαση του Zelensky να απαγορεύσει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και η στάση των ΗΠΑ θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην πλήρη καταστροφή της Ουκρανίας.

Του έμεινε μόνο η προσευχή

Η Ουκρανία το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προσεύχεται πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν στον πόλεμο της με τη Ρωσία αναφέρει σε δημοσίευμα του το βρετανικό περιοδικό The Spectator.
Σύμφωνα με το Spectator, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden δεν είναι πλέον σε θέση να εξηγήσει στους Αμερικάνους για ποιο λόγο πρέπει να συνεχίσουν να βοηθούν την Ουκρανία και για αυτό το λόγο αλλάζει τη ρητορική του.
«Ο Biden άλλαξε το μήνυμά του, και από «υποστήριξη στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί», έχει περάσει στο «θα βοηθήσουμε την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της».
Το επιχείρημα του όμως δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό, δεδομένης της έλλειψης προόδου όσον αφορά την ουκρανική αντεπίθεση» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει πως την ένταση στο εσωτερικό των ΗΠΑ διατηρεί και ο ορισμός του νέου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Mike Johnson που τάσσεται υπέρ της μείωσης της στρατιωτικής βοήθειας προς τον ουκρανικό στρατό αλλά και της επιστροφής του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Sergei Shoigu, από την έναρξη της αντεπίθεσης τους στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, οι Ουκρανοί έχουν χάσει πάνω από 90.000 στρατιώτες και 600 τανκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης