Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mark Kelly (Επικεφαλής Πολεμικής Αεροπορίας ΗΠΑ): Ρώσοι και Κινέζοι πιλότοι μας προκαλούν…για να εκπαιδευτούν

Mark Kelly (Επικεφαλής Πολεμικής Αεροπορίας ΗΠΑ): Ρώσοι και Κινέζοι πιλότοι μας προκαλούν…για να εκπαιδευτούν
Η Ρωσία και η Κίνα θέλουν να εκπαιδευτούν απέναντι στους καλύτερους στον κόσμο και μπορούν να το κάνουν λέει Αμερικάνος αξιωματούχος
Σχετικά Άρθρα
Ρώσοι και Κινέζοι πιλότοι «συγκρούονται» με αμερικανικά αεροσκάφη σε διάφορα hot spot για σκοπούς εκπαίδευσης, αυτή την άποψη εξέφρασε ο επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Mark Kelly, όπως ανέφερε το Business Insider.
Σύμφωνα με το Business Insider, αρκετές «επικίνδυνες» καταστάσεις έχουν σημειωθεί μόνο τον περασμένο χρόνο, συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού τον Μάρτιο όταν ένα ρωσικό Su-27 αναχαίτισε ένα αμερικανικό αναγνωριστικό drone MQ-9 Reaper, το οποίο συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα.
Ο αμερικανικός στρατός θεωρεί επίσης επικίνδυνους τους ελιγμούς των Ρώσων πιλότων στη Συρία, καθώς και τις αναχαιτίσεις αμερικανικών αεροσκαφών από κινέζους, αναφέρει το Business Insider.
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό.
Ένας από αυτούς είναι ότι η Ρωσία και η Κίνα θέλουν να εκπαιδευτούν απέναντι στους καλύτερους στον κόσμο και μπορούν να το κάνουν» τόνισε ο Mark Kelly.
Πρόσθεσε ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα θέλουν να δοκιμάσουν τα αεροσκάφη και τους πιλότους τους εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, νιώθοντας σίγουροι ότι μπορούν να ανταγωνιστούν τους Αμερικανούς σε αυτόν τον τομέα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα επισημάνει παραβιάσεις των συμφωνιών από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στη Συρία.
Έτσι, στις 14 Ιουλίου, αμερικανικά μαχητικά παραβίασαν πέντε φορές τον εναέριο χώρο της Συρίας στην περιοχή al-Tanf , από την οποία διέρχονται διεθνείς αεροπορικές διαδρομές.
Λίγες μέρες αργότερα, πιλότοι με F-16 χρησιμοποίησαν το σύστημα στόχευσης σε ένα ρωσικό αεροσκάφος.
Συνολικά, ο «διεθνής αντιτρομοκρατικός συνασπισμός» υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποίησε 12 παραβιάσεις των πρωτοκόλλων αποσύγκρουσης σε μόλις μία ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης