Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι τρεις Ρώσοι αξιωματικοί που μόνοι τους... κατέστρεψαν 32 τανκς των Ουκρανών

Οι τρεις Ρώσοι αξιωματικοί που μόνοι τους... κατέστρεψαν 32 τανκς των Ουκρανών
Μονάδες υπό τη διοίκησή τους κατέστρεψαν πρόσφατα 32 ουκρανικά άρματα μάχης
Σχετικά Άρθρα
Αρκετοί αξιωματικοί του ρωσικού στρατού έχουν βραβευθεί για ανδραγαθήματα στο μέτωπο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Αλλά οι εν λόγω τρεις αξιωματικοί πραγματοποίησαν κάτι άκρως εντυπωσιακό.

Μονάδες υπό τη διοίκησή τους κατέστρεψαν πρόσφατα 32 ουκρανικά άρματα μάχης.
Σε δύο Ρώσους αξιωματικούς απονεμήθηκαν μετάλλια «Ήρωας της Ρωσίας»: ο Συνταγματάρχης Roman Fedorov, διοικητής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας που προετοίμασε την άμυνα και ο ομόλογός του Ivan Kleshcherev, που οδήγησε την αντεπίθεση.
Ο λοχίας Yuri Shcherbakov, διοικητής της μονάδας κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων, η οποία από μόνη της εξάλειψε τεράστια ποσότητα ουκρανικού υλικού, έλαβε το Χρυσό Μετάλλιο Αστέρι
«Τα κατορθώματα πολλών από εσάς τα είδαν όχι μόνο ολόκληρη η χώρα, αλλά και σχεδόν ο μισός κόσμος.
Σας συγχαίρω για αυτά τα υψηλά βραβεία.
Σας εύχομαι στο μέλλον, πρώτον, τα βραβεία σας να μην είναι τα τελευταία», είπε κατά την τελετή βράβευσης ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu.

shoigu.JPG
Στρατιωτική εποποιία

Οι καλά προετοιμασμένες άμυνες του Fedorov περιελάμβαναν σχεδιασμένα φράγματα και ενέδρες πυρός που επέτρεψαν στις ρωσικές αμυντικές γραμμές στην περιοχή να αντέξουν περισσότερες από 20 επιθέσεις από ουκρανικές δυνάμεις.
Κατά τη διάρκεια αυτών των μαχών, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 12 ουκρανικά άρματα μάχης, έξι μαχητικά οχήματα πεζικού (IFVs) ξένης κατασκευής, δύο αυτοκινούμενες βάσεις πυροβολικού, 11 αυτοκίνητα, 10 drones και περισσότερα από 230 ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη.
Με επικεφαλής τον ίδιο τον Kleshcherev, η μετέπειτα αντεπίθεση ουσιαστικά εξολόθρευσε 11 ουκρανικά άρματα μάχης, 10 οχήματα μάχης πεζικού και ένα σύνολο πάνω από 170 Ουκρανούς στρατιώτες.
Η ομάδα πυραύλων του Shcherbakov
άδραξε την ευκαιρία και από μόνη της  κατέστρεψε εννέα ουκρανικά τανκς, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 12 IFV, τέσσερα φορτηγά φορτωμένα με πυρομαχικά, δύο οχυρά διμοιρίας και πάνω από 100 Ουκρανούς στρατιωτικούς.
Συνολικά, περίπου 32 ουκρανικά τανκς καταστράφηκαν στη μάχη.

Ο απόλυτος αφανισμός των ουκρανικών αρμάτων μάχης

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν καταστρέψει περισσότερα από 13.000 ουκρανικά άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Συνολικά 517 αεροσκάφη, 253 ελικόπτερα, 8.392 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 441 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 13.006 άρματα μάχης
και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.170 πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων, 6.902 πυροβολικό πεδίου και 7 ειδικές μονάδες όλμων έχουν καταστραφεί από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης