Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Αυστρίας: Το μεταναστευτικό θα σαρώσει τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη – Είμαστε μόλις στην αρχή

ΥΠΕΞ Αυστρίας: Το μεταναστευτικό θα σαρώσει τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη – Είμαστε μόλις στην αρχή
Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων  το 2023 είναι πιθανό να υπερβεί το 1 εκατομμύριο έως στο τέλος του έτους για πρώτη φορά από το 2016
Το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ευρώπης θα μπορούσε να ρίξει πολλές κυβερνήσεις, δήλωσε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Alexander Schallenberg, προσθέτοντας ότι η Αυστρία έχει τώρα το υψηλότερο κατά κεφαλήν φορτίο μετανάστευσης στην ηπειρωτική Ευρώπη.
«Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, η πίεση της μετανάστευσης δεν θα υποχωρήσει τα επόμενα χρόνια.
Η μετανάστευση είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να ρίξει τις κυβερνήσεις», δήλωσε ο Schallenberg σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag.
Η Γερμανία θα πρέπει επίσης να συζητήσει μέτρα για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, είπε ο Schallenberg, προσθέτοντας ότι το ζήτημα της απέλασης είναι μια «αχίλλειος πτέρνα» του συστήματος ασύλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να ασκήσουν πολύ μεγαλύτερη πίεση στις χώρες προέλευσης των μεταναστών και να χρησιμοποιήσουν την επιρροή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ο Schallenberg.
«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αμφισβητήσουμε τις τελωνειακές προτιμήσεις της ΕΕ ή τη διευκόλυνση της έκδοσης θεωρήσεων και να προσαρμόσουμε την αναπτυξιακή βοήθεια για χώρες που δεν συνεργάζονται μαζί μας για τον επαναπατρισμό.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
κατα κύριο λόγο, χρειαζόμαστε μια κατάλληλη προστασία των εξωτερικών μας συνόρων», είπε ο Schallenberg.
Μια έκθεση του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο έδειξε ότι πάνω από 800.000 αιτήσεις ασύλου έχουν υποβληθεί σε χώρες της ΕΕ, την Ελβετία και τη Νορβηγία από την αρχή του τρέχοντος έτους, πράγμα που σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων είναι πιθανό να υπερβεί το 1 εκατομμύριο έως στο τέλος του έτους για πρώτη φορά από το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης