Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στη νομισματική πολιτική και στα ομόλογα – Στο +0,18% ο S&P 500, o Nasdaq +0,30%

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα  στη νομισματική πολιτική και στα ομόλογα – Στο +0,18% ο S&P 500, o Nasdaq +0,30%
Αρνητικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Θετικά πρόσημα παρουσίασαν τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να ελπίζουν πως η νομισματική σύσφιξη έλαβε τέλος ενώ παράλληλα έχουν μονίμως στο βλέμμα στραμμένο στις αποδόσεις των κρατικών αμερικανικών ομολόγων.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε ανοδο +0,10% στις 34.095 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε αύξηση +0,18% στις 4.365 μον. και ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +0,3% στις 13.518 μον.

Πωλήσεις καταγράφηκαν στα αμερικανικά ομόλογα, με το 10ετές στο 4,651% και το 2ετές στο 4,89%, με την αντιστροφή της καμπύλης απόδοσης να παραμένει.
Τα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας τείνουν να έχουν υψηλότερες αποδόσεις για να αντισταθμίσουν τους υψηλότερους κινδύνους που συνεπάγεται η αγορά τους.

«Η χρηματιστηριακή αγορά ξεκίνησε δυναμικά τον Νοέμβριο, αν και ομολογουμένως όχι σε όλους, από τους δείκτες» έγραψε η Lori Calvasina, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών των ΗΠΑ στην RBC.
«Γενικά, η άποψή μας τον τελευταίο μήνα περίπου ήταν ότι εάν η αύξηση των αποδόσεων σταματήσει σύντομα, οι αμερικανικές μετοχές μπορεί να μην υποστούν υπερβολική πρόσθετη ζημιά», πρόσθεσε.

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές

Νευρικότητα επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο άλμα από τον Μάρτιο, ενώ η Ryanair σημείωσε υψηλό ενός μηνός μετά από ρεκόρ ετήσιων κερδών.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,1%, μετά από άλμα άνω του 3% την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές πήραν θάρρος από τα ισχυρά κέρδη και τις ενδείξεις για το τέλος της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,35% στις 15.135 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έμεινε αμετάβλητος στις 7.417 μονάδες, στις 7.013 μονάδες με πτώση 0,48% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι, ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 0,3% στις 28.792 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά, η Ryanair εκτινάχθηκε κατά 5,8% αφού η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης με βάση τον αριθμό των επιβατών προέβλεψε ετήσια κέρδη ρεκόρ και υποσχέθηκε την τακτική καταβολή μερίσματος, ανεβάζοντας τον δείκτη του τομέα των ταξιδιών και της αναψυχής κατά 1,3%.
Η Telecom Italia κέρδισε 2% μετά την έγκριση της πώλησης του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας της ύψους 19 δισ. ευρώ (20 δισ. δολάρια) στην αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων KKR.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης