Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zaluzhny (διοικητής ουκρανικού στρατού): Ένα θανάσιμο δώρο σκότωσε τον βοηθό μου

Zaluzhny (διοικητής ουκρανικού στρατού): Ένα θανάσιμο δώρο σκότωσε τον βοηθό μου
Aποτέλεσμα έκρηξης μιας άγνωστης συσκευής που ήταν κρυμμένη σε ένα δώρο γενεθλίων, o θάνατος του Chastyakov
Σχετικά Άρθρα
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) Valeriy Zaluzhny ανακοίνωσε το θάνατο του βοηθού του, ταγματάρχη Gennady Chastyakov, ως αποτέλεσμα της έκρηξης μιας άγνωστης συσκευής που ήταν κρυμμένη σε ένα δώρο γενεθλίων.
«Ανέκφραστος πόνος και βαριά απώλεια για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και για εμένα προσωπικά. Σήμερα, κάτω από τραγικές συνθήκες, στα γενέθλιά του, ο βοηθός και στενός μου φίλος, ταγματάρχης Gennady Chastyakov, πέθανε στον κύκλο της οικογένειάς του. Ένας άγνωστος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε ένα από τα δώρα», έγραψε ο Zaluzhny στο κανάλι του Telegram.
Ο γενικός διοικητής Zaluzhny είπε ότι ο Chastyakov ήταν το «αξιόπιστο δεξί του χέρι» του και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στη χήρα και στα τέσσερα παιδιά του θανόντος.
«Οι λόγοι και οι περιστάσεις θα εξακριβωθούν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης», κατέληξε ο Zaluzhny.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε τον θάνατο ενός στρατιωτικού «ως αποτέλεσμα απρόσεκτου χειρισμού πυρομαχικών».
Το δημοσίευμα της Ukrayinskoe Pravda, επικαλούμενο πηγές από την ουκρανική αστυνομία, έδωσε λεπτομέρειες για το περιστατικό.
Έτσι, σύμφωνα με τη χήρα του αποθανόντος, ο Chastyakov έφερε στο σπίτι μια τσάντα δώρου με ένα μπουκάλι αλκοόλ και αναμνηστικά ποτήρια σε σχήμα χειροβομβίδων.
Κατά το άνοιγμα της τσάντας σημειώθηκε η θανάσιμη έκρηξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης