Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές - O DAX -0,2%, πτώση στην ενέργεια

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές - O DAX -0,2%, πτώση στην ενέργεια
Οι ενεργειακές μετοχές ηγήθηκαν της κλαδικής πτώσης με πτώση 1,2%
Σχετικά Άρθρα
Νευρικές είναι οι διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς η επιβράδυνση των ενεργειακών μετοχών αντιστάθμισε τα κέρδη των χρηματοπιστωτικών εταιρειών, ενώ η Watches of Switzerland σημείωσε άλμα σε υψηλό άνω του ενός μηνός μετά την ισχυρή ενημέρωση για το δεύτερο τρίμηνο.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 παρέμεινε αμετάβλητος, έχοντας διακόψει ένα σερί κερδών πέντε ημερών τη Δευτέρα.
Είχε σημειώσει άνοδο άνω του 3% την περασμένη εβδομάδα εν μέσω ισχυρών κερδών και ενδείξεων για το τέλος των αυξήσεων των επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες.
Οι ενεργειακές μετοχές ηγήθηκαν της κλαδικής πτώσης με πτώση 1,2%, ακολουθώντας την πτώση άνω του 1% στις τιμές του αργού πετρελαίου.
Η Watches of Switzerland εκτινάχθηκε κατά 12,2% στον STOXX 600, καθώς αναμένει να υπερδιπλασιάσει τα ετήσια κέρδη της έως το 2028.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,2% στις 15.097 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,1% στις 7.409 μονάδες.
Στις 7.000 μονάδες με πτώση 0,2% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,1% στις 28.619 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 0,1% στις 9.243 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street σημειώνουν πτώση, καθώς ξεθωριάζουν οι προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων από τη Fed, με φόντο δηλώσεις αξιωματούχων.

Ραγδαία πτώση της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής

Κατά 1,4% υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία το Σεπτέμβριο σε μηνιαία βάση.
Τα στοιχεία ακολούθησαν την αναθεωρημένη πτώση κατά 0,1% τον προηγούμενο μήνα και καταδεικνύουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυρίαρχη οικονομία της ευρωζώνης.

Ζημιές για την UBS

Υψηλότερες του αναμενομένου ήταν οι ζημίες που ανακοίνωσε η UBS το γ' 3μηνο του 2023, οι οποίες αποτυπώνουν μεγάλο μέρος της ενσωμάτωσης της Credit Suisse.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο ελβετικός τραπεζικός γίγαντας θα κατέγραφε τριμηνιαία καθαρή ζημιά 444 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η ζημιά οφείλεται σε έξοδα 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζονται με την ενοποίηση της Credit Suisse, με την τράπεζα να καταγράφει ένα υποκείμενο λειτουργικό κέρδος προ φόρων ύψους 844 εκατομμυρίων δολαρίων.
Τα συνολικά έσοδα του ομίλου ήταν 11,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 23% από 9,54 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο.
Ο δείκτης κεφαλαίου CET1, ένα μέτρο της τραπεζικής ρευστότητας, ήταν 14,4%, αμετάβλητος σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης