Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόκκινος συναγερμός στη Λευκορωσία για τη συγκέντρωση δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε Πολωνία – Βαλτική

Κόκκινος συναγερμός στη Λευκορωσία για τη συγκέντρωση δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε Πολωνία – Βαλτική
 H Βορειοατλαντική Συμμαχία «θεωρεί την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης ως εφαλτήριο για να εξαπολύσει επιθετικότητα στο εγγύς μέλλον» σύμφωνα με το Μινσκ
Καθώς επεκτείνει τη στρατιωτική του παρουσία κυρίως κοντά στα δυτικά σύνορα της Λευκορωσίας, το ΝΑΤΟ θεωρεί την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης ως εφαλτήριο για το ξέσπασμα της επιθετικότητάς του, δήλωσε ο υφυπουργός του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας Alexander Volfovich.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βορειοατλαντική Συμμαχία «θεωρεί την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης ως εφαλτήριο για να εξαπολύσει επιθετικότητα στο εγγύς μέλλον».
«Υπάρχει μια εντατική συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων και ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος κυρίως της Ανατολικής Ευρώπης», είπε.
«Μόνο φέτος, αυτές οι δυνάμεις αυξήθηκαν 2,5 φορές.
Ο συνολικός αριθμός των συνδυασμένων δυνάμεων του μπλοκ του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη ξεπερνά τις 60.000, εκ των οποίων οι 32.000 είναι Αμερικανοί στρατιωτικοί.
Περισσότεροι από 20.000 βρίσκονται κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας στην επικράτεια της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής», επισήμανε.
Η Λευκορωσία εστιάζει επίσης στη στρατηγική έμμεσων ενεργειών της συλλογικής Δύσης σε σχέση με τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών με βάση «εργαλεία και μεθόδους υβριδικού πολέμου, καθώς και τεχνικές έγχρωμης επανάστασης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης