Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Η Hamas συζητά την απελευθέρωση 15 ομήρων με αντάλλαγμα ανθρωπιστική εκεχειρία

New York Times: Η Hamas συζητά την απελευθέρωση 15 ομήρων με αντάλλαγμα ανθρωπιστική εκεχειρία
Βασικός όρος η κατάπαυση πυρός από το Ισραήλ για τρεις ημέρες
Σχετικά Άρθρα
Η Hamas φέρεται να είναι πρόθυμη να προχωρήσει στην απελευθέρωση 15 ομήρων με αντάλλαγμα μια ανθρωπιστική εκεχειρία αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι New York Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, βάσει των όρων που θέτει η Hamas, θα πρέπει το Ισραήλ να αναστείλει για τρεις ημέρες τις επιθέσεις του, γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία για την απομάκρυνση των ομήρων αλλά και για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η συμφωνία αυτή αφορά αρκετούς Αμερικάνους ομήρους που είναι στα χέρια της Hamas.
Ωστόσο, οι New York Times αναφέρουν πως ο αριθμός των ομήρων προς απελευθέρωση παραμένει θέμα συζήτησης, επισημαίνοντας πως στις διαπραγματεύσεις αυτές που πραγματοποιούνται από το Κατάρ, συμμετείχε και ο διευθυντής της CIA, William Burns.
Οι ΗΠΑ προωθούν ενεργά μια πιθανή συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων με αντάλλαγμα την παύση των εχθροπραξιών, ενώ αναφέρεται πως μια τέτοια πρόταση είχε διατυπωθεί πριν από την χερσαία επίθεση των Ισραηλινών, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε από το Ισραήλ που αμφισβήτησε τις «ειλικρινείς προθέσεις της Hamas».
Σημειώνεται άλλωστε πως πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden είχε προτείνει στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Benjamin Netanyahu την τριήμερη κατάπαυση πυρός με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ομήρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης