Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργισμένος Erdogan: Εγκλήματα πολέμου από το Ισραήλ, θα εργαστώ για την τιμωρία του

Οργισμένος Erdogan: Εγκλήματα πολέμου από το Ισραήλ, θα εργαστώ για την τιμωρία του
Η Ιταλία ζητά άμεση απελευθέρωση ομήρων, ανθρωπιστικές παύσεις για τη Γάζα
Σχετικά Άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan είχε η πρωθυπουργός της Ιταλίας Giorgia Meloni, με κύριο θέμα την κρίση στην Μέση Ανατολή.
Σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκαν οι κλιμακούμενες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή».
 Ο πρόεδρος Erdogan  επισήμανε ότι «οι θηριωδίες στα Παλαιστινιακά Εδάφη εντείνονται και οι θάνατοι αμάχων αυξάνονται λεπτό προς λεπτό και τόνισε ότι θα εργαστεί για την τιμωρία του Ισραήλ, το οποίο έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου, στα διεθνή δικαστήρια και ότι αναμένει την υποστήριξη της Ιταλίας για την εξασφάλιση κατάπαυσης του πυρός και διαρκούς ειρήνης».

Meloni σε Erdogan: Κομβικός ο ρόλος της Τουρκίας για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «η Giorgia Meloni ευχήθηκε να υπάρξει γρήγορη αποκλιμάκωση της σύρραξης, η οποία δεν πρέπει να διευρυνθεί στην υπόλοιπη περιοχή, και υπογράμμισε τον βασικής σημασίας ρόλο της Τουρκίας, στο πλαίσιο αυτό».
Παράλληλα, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «οι δυο ηγέτες επιβεβαίωσαν την βούλησή τους να συμβάλουν στην ασφάλεια και στην σταθερότητα, σε αυτή την δύσκολη φάση για την περιοχή».

Άμεση απελευθέρωση ομήρων, ανθρωπιστικές παύσεις

Η Ιταλία επανέλαβε την θέση της για άμεση απελευθέρωση των ομήρων από την Χαμάς και για ανθρωπιστικές παύσεις υπέρ του άμαχου πληθυσμού της Γάζας.
Παράλληλα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «η Giorgia Meloni, πληροφόρησε τον συνομιλητή της σχετικά με τις ανθρωπιστικές βοήθειες της Ιταλίας, οι οποίες έφτασαν στον προορισμό τους μέσω Αιγύπτου, και για τις πιθανές νέες πρωτοβουλίες υπέρ του άμαχου πληθυσμού της Γάζας».
Η κυβέρνηση της Ρώμης, τέλος, έκανε γνωστό ότι «οι δυο ηγέτες υπογράμμισαν την σημασία του να διατηρηθεί στενός συντονισμός σχετικά με την εξέλιξη της κρίσης ενώ εκφράσθηκε η προσδοκία να μπορέσει να προκύψει, σύντομα, ευκαιρία για μια νέα συνάντηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης