Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σημάδια αποκλιμάκωσης της ύφεσης - Βελτίωση σε μεταποίηση και υπηρεσίες

Γερμανία: Σημάδια αποκλιμάκωσης της ύφεσης - Βελτίωση σε μεταποίηση και υπηρεσίες
Ο γερμανικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) HCOB Flash, αυξήθηκε σε υψηλό τεσσάρων μηνών στο 47,1
Η ύφεση στη Γερμανία έδειξε σημάδια αποκλιμάκωσης τον Νοέμβριο, καθώς τόσο η μεταποιητική δραστηριότητα όσο και η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών επιβραδύνθηκαν με πιο αργούς ρυθμούς από ό,τι τους προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η ύφεση μπορεί να είναι πιο μικρή από ό,τι αναμενόταν.
Ο γερμανικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) HCOB Flash, που καταρτίζεται από την S&P Global, αυξήθηκε σε υψηλό τεσσάρων μηνών στο 47,1 τον Νοέμβριο από 45,9 τον Οκτώβριο, πάνω από το 46,5 που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.
Ο σύνθετος δείκτης PMI παρακολουθεί τους τομείς των υπηρεσιών και της μεταποίησης, οι οποίοι μαζί αντιπροσωπεύουν περισσότερα από τα δύο τρίτα της γερμανικής οικονομίας, της μεγαλύτερης της ευρωζώνης.
"Η επιστροφή σε αναπτυξιακό έδαφος είναι μια εύλογη προοπτική, που ενδεχομένως να υλοποιηθεί μέχρι το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους", δήλωσε ο Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος της Εμπορικής Τράπεζας του Αμβούργου.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών μειώθηκε για τρίτη φορά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, αλλά με πιο ήπια επιβράδυνση σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, με την ένδειξη 48,7, ελαφρώς πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών για 48,5.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης