Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τις κεντρικές τράπεζες περιμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές - Ρεκόρ για τον DAX

Τις κεντρικές τράπεζες περιμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές - Ρεκόρ για τον DAX
Ο γερμανικός δείκτης πρόκειται να οδεύει σε νέο υψηλό ρεκόρ, μόλις τέσσερις μήνες μετά τα προηγούμενα υψηλά
Σχετικά Άρθρα
(upd) Στασιμότητα επικρατεί στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς οι επόμενες κινήσεις Fed και ΕΚΤ είναι αυτές που θα καθορίσουν το κλίμα στις αγορές, με τον DAX ωστόσο στη Φρανκφούρτη να ενισχύεται σε νέα ιστορικά υψηλά.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,4% στις 16.478 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,3% στις 7.488 μονάδες
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 βρέθηκε στις 7.348 μονάδες σημειώνοντας οριακές μεταβολές.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύεται 0,1% στις 29.963.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 10.215 μονάδες.

Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον DAX

Ο γερμανικός δείκτης πρόκειται να οδεύει σε νέο υψηλό ρεκόρ, μόλις τέσσερις μήνες μετά τα προηγούμενα υψηλά.
Ο δείκτης ξεπέρασε σήμρα το υψηλότερο επίπεδο κλεισίματος που έχει καταγραφεί ποτέ, το οποίο είχε επιτευχθεί στα τέλη Ιουλίου.
Ο εξαγωγικός δείκτης είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών δεικτών, μετά τον ιταλικό δείκτη αναφοράς FTSE MIB, που ανακάμπτει πλήρως από τη θερινή διόρθωση που τον είχε οδηγήσει σε πτώση πάνω από 10% χαμηλότερα στη διάρκεια τριών μηνών.
Ο DAX, ο οποίος είναι δείκτης συνολικής απόδοσης, έχει πλέον κερδίσει περισσότερο από 18% μέχρι στιγμής φέτος, ενώ ο Stoxx 600 έχει αυξηθεί σχεδόν 10%.
Οι γερμανικές μετοχές-δείκτες, όπως η εταιρεία κατασκευής τσιπ Infineon Technologies, ο μηχανολογικός όμιλος Siemens και η ασφαλιστική εταιρεία Allianz, είναι μεταξύ εκείνων που οδήγησαν τον DAX στην ανάκαμψη από το χαμηλό του στα τέλη Οκτωβρίου.

DAX.jpg

Τέλος το ράλι

Τα επικά ράλι του Νοεμβρίου στις παγκόσμιες μετοχές και τα ομόλογα δεν κατάφεραν να συνεχιστούν αυτόν τον μήνα, γεγονός που υποδηλώνει ότι ορισμένοι επενδυτές ανησυχούν ότι τα στοιχήματα της αγοράς για μείωση των επιτοκίων ήταν υπερβολικά επιθετικά.
Σχεδόν 125 μονάδες βάσης χαλάρωσης έχουν τιμολογηθεί μέχρι τη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο του 2024 - που ισοδυναμεί με περίπου πέντε μειώσεις κατά 25 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης