Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανές η Moody's ζήτησε από τους υπαλλήλους της στην Κίνα να μείνουν σπίτι πριν την υποβάθμιση

tags :
Πρωτοφανές η Moody's ζήτησε από τους υπαλλήλους της στην Κίνα να μείνουν σπίτι πριν την υποβάθμιση
Η Moody's την Τρίτη υποβάθμισε τις προοπτικές για το αξιόχρεο της Κίνας σε «αρνητικές» από «σταθερές», ενώ διατήρησε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση Α1
Να εργαστούν από το σπίτι προέτρεψε η Moody's τους υπαλλήλους τους λίγο πριν ο οίκος υποβαθμίσει τo outlook της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, της Κίνας, όπως μετέδωσαν οι Financial Times.
Ειδικότερα, οι επικεφαλής των τμημάτων συμβούλεψαν το μη διοικητικό προσωπικό στο Πεκίνο και τη Σαγκάη να μην πηγαίνει στο γραφείο, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη δύο υπαλλήλους της Moody's. Ένας από τους δύο είπε ότι η κίνηση πιθανότατα οφείλεται στον φόβο επιθεωρήσεων από την κυβέρνηση στα γραφεία μετά την περικοπή των προοπτικών της εταιρείας, σύμφωνα με τους FT.
Το ίδιο στέλεχος είπε ότι η Moody's είπε σε αναλυτές στο Χονγκ Κονγκ να αποφύγουν προσωρινά τα ταξίδια στην ηπειρωτική χώρα πριν από την ανακοίνωση, ανέφερε η εφημερίδα.
Η Moody's την Τρίτη υποβάθμισε τις προοπτικές για το αξιόχρεο της Κίνας σε «αρνητικές» από «σταθερές», ενώ διατήρησε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση Α1.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης