Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Έχασε» τα 2.000 δολάρια ο χρυσός, έκλεισε με πτώση 1%

tags :
«Έχασε» τα 2.000 δολάρια ο χρυσός, έκλεισε με πτώση 1%
Δεν ξεκινά καλά την εβδομάδα ο χρυσός
Σχετικά Άρθρα
Κάτω από το ορόσημο των 2.000 δολαρίων υποχώρησε σήμερα 11/12 ο χρυσός, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό της αμερικανικής οικονομίας και της συνεδρίασης της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (FOMC) Federal Reserve στις 12-13 Δεκεμβρίου.
Υπενθυμίζεται πως μόλις λίγες ημέρες πριν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στις 4 Δεκεμβρίου, το πολύτιμο μέταλλο έφθασε την τιμή-ρεκόρ των 2.151,20 δολαρίων, εν μέσω προσδοκιών για τέλος της νομισματικής σύσφιξης των μεγάλων κεντρικών τραπεζών (συγκεκριμένα, από τη Federal Reserve) αλλά και σε μία περίοδο που η γεωπολιτική και οικονομική αβεβαιότητα έχει κυριεύσει τον πλανήτη.
Ωστόσο, οι επενδυτές προσπάθησαν να κατοχυρώσουν τα ισχυρά κέρδη με αποτέλεσμα η τιμή να υποχωρήσει σημαντικά εντός των επόμενων ημερών.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) υποχώρησε 20,80 δολάρια ή 1,03% και έκλεισε στα 1.993,70 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Την περασμένη εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε συνολικά 3,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης