Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά από ανοδικό σερί 5 εβδομάδων - O DAX -0,4%

tags :
Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά από ανοδικό σερί 5 εβδομάδων - O DAX -0,4%
Ο ηπειρωτικός δείκτης των blue chips έκλεισε την Παρασκευή την πέμπτη συνεχόμενη κερδοφόρα εβδομάδα
Υπό πίεση διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ξεκινώναντας την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,4% στις 16.682 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 7.658 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 βρέθηκε στις 7.555 με πτώση 0,5%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB υποχωρεί 0,5% στις 30.242 μονάδες. 
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει πτώση 0,5% στις 10.049 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,3%, με τις μετοχές των κατασκευών και των υλικών να χάνουν 1,1% και να οδηγούν τις απώλειες, ενώ ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης σημείωνε άνοδο 0,3%.
Ο ηπειρωτικός δείκτης των blue chips έκλεισε την Παρασκευή την πέμπτη συνεχόμενη κερδοφόρα εβδομάδα, σημειώνοντας άνοδο 0,9%, μετά από μια σειρά σημαντικών αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Οι παγκόσμιες αγορές ενισχύθηκαν ιδιαίτερα από τη Fed, η οποία προέβλεψε τρεις μειώσεις των επιτοκίων κατά τη διάρκεια του 2024.
Οι μετοχές στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού διαπραγματεύονταν ως επί το πλείστον χαμηλότερα τη Δευτέρα, αν και οι αγορές της Νότιας Κορέας αντιστάθηκαν στην τάση, καθώς οι αμυντικές μετοχές οδήγησαν σε κέρδη.
Τα futures της Wall Street σημειώνουν οριακές μεταβολές, αφού οι τρεις βασικοί δείκτες σημείωσαν κέρδη για έβδομη συνεχή εβδομάδα.
Η ΕΚΤ διατήρησε την περασμένη εβδομάδα τα επιτόκια σταθερά, καθώς αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό και ανακοίνωσε σχέδια για την επιτάχυνση της συρρίκνωσης του ισολογισμού της.
Η πρόεδρος Christine Lagarde αντιτάχθηκε επίσης στις προσδοκίες της αγοράς για σημαντικές μειώσεις των επιτοκίων το 2024.

Μπαράζ αρνητικών ειδήσεων για τη γερμανική οικονομία - Απρόσμενη επιδείνωση του δείκτη Ifo

Δεν έχουν τέλος οι αρνητικές ειδήσεις για τη γερμανική οικονομία.
Το γερμανικό επιχειρηματικό κλίμα επιδεινώθηκε απροσδόκητα τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ινστιτούτο Ifo, αφού η τελευταία έρευνά του έδειξε επίσης μείωση τόσο των προσδοκιών όσο και των τρεχουσών συνθηκών.
Το ινστιτούτο Ifo δήλωσε ότι ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος διαμορφώθηκε στο 86,4 έναντι 87,8 που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters, μετά από αναθεωρημένη μέτρηση 87,2 τον Νοέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης