Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης στα κράτη της Βαλτικής: Θα ρισκάρουν για αυτά οι ΗΠΑ εάν χρειαστεί;

Εφιάλτης στα κράτη της Βαλτικής: Θα ρισκάρουν για αυτά οι ΗΠΑ εάν χρειαστεί;
Η Ρωσία δεν θα ηττηθεί στην Ουκρανία, ο πληθυσμός στα βαλτικά κράτη πρέπει να είναι έτοιμος για σύγκρουση
Σε πραγματικό εφιάλτη εξελίσσεται για τα κράτη της Βαλτικής – Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία – το τι θα συμβεί εάν η Ρωσία αποφασίσει να εξαπολύσει μια στρατιωτική επίθεση σε βάρος τους.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, στις χώρες της Βαλτικής αυξάνονται πλέον οι αμφιβολίες για το εάν οι ΗΠΑ θα ρισκάρουν τις δυνάμεις τους για χάρη τους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αξιωματούχοι από τα κράτη αυτά πιστεύουν ότι ο ρωσικός στρατός δεν πρόκειται να ηττηθεί στην Ουκρανία και για αυτό το λόγο, ο πληθυσμός τους θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος ακόμα και για το σενάριο μιας στρατιωτικής σύγκρουσης στο έδαφος τους.
Άλλωστε αρκετές φορές, οι ηγεσίες των κρατών αυτών έχουν εκφράσει ανοιχτά την ανησυχία τους πως μετά την Ουκρανία, μπορεί να είναι οι επόμενοι στόχοι του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin.
Βάσει του δημοσιεύματος, και παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του Αμερικάνου προέδρου, Joe Biden, εγείρονται ολοένα και περισσότερα ερωτήματα σχετικά με το εάν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους θα διακινδυνεύσουν τα στρατεύματά τους για να υπερασπιστούν τις «μικροσκοπικές τους χώρες που κάποτε ήταν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης».
Σημειώνεται πάντως πως Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία είναι κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ ενώ η Ρωσία ουδέποτε ως σήμερα δεν έχει απειλήσει κάποια από αυτές τις χώρες.
Μόνιμο επιχείρημα της Μόσχας είναι ότι το ΝΑΤΟ συσσωρεύει διαρκώς δυνάμεις στην Ευρώπη και στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης