Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κέρδη στον χρυσό, έκλεισε στο +0,5% και τα 2.052,10 δολάρια

Νέα κέρδη στον χρυσό, έκλεισε στο +0,5% και τα 2.052,10 δολάρια
Ανοδικά σερί χτίζει ο χρυσός
Σχετικά Άρθρα
Με κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση έκλεισε ο χρυσός, καθώς οι προβλέψεις των αναλυτών για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από πλευράς Federal Reserve το επόμενο έτος, οδήγησαν σε πτώση τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ΗΠΑ, καθιστώντας εκ νέου ελκυστικότερο το πολύτιμο μέταλλο.
Την ίδια στιγμή, ο δείκτης ICE US Dollar Index, μία ενιαία τιμή έναντι των επικρατέστερων ανταγωνιστικών νομισμάτων, υποχώρησε 0,5% και έφθασε στις 102 μονάδες.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) κατέγραψε άνοδο 0,56% και έκλεισε στα 2.052,10 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Την περασμένη εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε συνολικά 1,5%.
Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα μέταλλα, σήμερα 19/12, το ασήμι Μαρτίου ενισχύθηκε 0,214 δολάρια στα 24,321 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός έκλεισε στα 3,8980 δολάρια η λίβρα (+0,0460).
Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στις 4 Δεκεμβρίου, ο χρυσός έφθασε την τιμή-ρεκόρ των 2.151,20 δολαρίων, εν μέσω προσδοκιών για τέλος της νομισματικής σύσφιξης των μεγάλων κεντρικών τραπεζών (συγκεκριμένα, από τη Federal Reserve) αλλά και σε μία περίοδο που η γεωπολιτική και οικονομική αβεβαιότητα έχει κυριεύσει τον πλανήτη. Ωστόσο, οι επενδυτές προσπάθησαν να κατοχυρώσουν τα ισχυρά κέρδη με αποτέλεσμα η τιμή να υποχωρήσει σημαντικά εντός των επόμενων ημερών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης