Τελευταία Νέα
Διεθνή

Responsible Statecraft: Η Ουκρανία να αποδεχθεί απώλεια εδάφους για να τελειώσει ο πόλεμος με τη Ρωσία

Responsible Statecraft: Η Ουκρανία να αποδεχθεί απώλεια εδάφους για να τελειώσει ο πόλεμος με τη Ρωσία
Να κάνει ότι έκανε η Φινλανδία κατά τη διάρκεια του πολέμου της με τη Σοβιετική Ένωση λέει το Responsible Statecraft
Η Ουκρανία θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Φινλανδίας και να αποδεχθεί την απώλεια εδάφους έτσι ώστε να τελειώσει ο πόλεμος της με τη Ρωσία επισημαίνει το περιοδικό Responsible Statecraft, αναφερόμενο στην υποχώρηση των Φινλανδών κατά τη διάρκεια του πολέμου τους με το σοβιετικό στρατό.
«Το Κίεβο θα μπορούσε να μάθει ένα μάθημα από το παράδειγμα της Φινλανδίας.
Η παράδοση ορισμένων εδαφών, αν και είναι πολύ επώδυνη, αξίζει τον κόπο» υποστηρίζει το Responsible Statecraft.

Ανυποχώρητο αλλά δεν μπορεί το Κίεβο

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, σήμερα η ουκρανική κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη στην πρόθεση της να πάρει πίσω όλα τα χαμένα εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, αλλά η στρατιωτική πραγματικότητα είναι τέτοια που οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμία πιθανότητα να το επιτύχουν αυτό.
«Για αυτό το λόγο, είναι καλύτερα για το Κίεβο να σταματήσει την ένοπλη σύγκρουση τώρα, πριν καταρρεύσει η Ουκρανία» υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Μεγαλύτερες εδαφικές απώλειες εάν συνεχιστεί ο πόλεμος

«Από την άλλη πλευρά, εάν η σύγκρουση συνεχιστεί, το τεράστιο πλεονέκτημα της Ρωσίας στο ανθρώπινο δυναμικό, στη βιομηχανία και στην παραγωγή όπλων θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερες απώλειες για την Ουκρανία.
Η Ουάσιγκτον μπορεί να επιτελέσει το χρέος της με το να σταματήσει να ενθαρρύνει μη ρεαλιστικούς στρατιωτικούς στόχους και έτσι πιθανώς να σώσει την Ουκρανία από περαιτέρω καταστροφή» τονίζει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης