Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα CNN: Η επιρροή της Hamas στη Μέση Ανατολή αυξήθηκε δραματικά μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Βόμβα CNN: Η επιρροή της Hamas στη Μέση Ανατολή αυξήθηκε δραματικά μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς
Για πολλούς στη Μέση Ανατολή, η Hamas έχει γίνει «υπερασπιστής της παλαιστινιακής υπόθεσης και αποτελεσματικός μαχητής κατά του Ισραήλ», αναφέρει το CNN
Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ πιστεύουν ότι η επιρροή του κινήματος της Hamas στη Μέση Ανατολή έχει αυξηθεί ραγδαία μετά την έναρξη της κλιμάκωσης στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το CNN επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών πιστεύει ότι η εξουσία και η επιρροή της Hamas έχουν «αυξηθεί δραματικά» κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, επειδή το κίνημα κατάφερε να παρουσιαστεί στη διεθνή κοινότητα ως «η μόνη ένοπλη ομάδα που αντεπιτίθεται εναντίον ενός βάναυσου καταπιεστή που σκοτώνει γυναίκες και παιδιά».

Εντείνονται οι επικρίσεις κατά του Ισραήλ


Σύμφωνα με το CNN, η ισραηλινή επιχείρηση οδήγησε σε απώλειες αμάχων στον θύλακα, γεγονός που προκάλεσε πολλές επικρίσεις κατά του εβραϊκού κράτους.
Για πολλούς στη Μέση Ανατολή, η Hamas έχει γίνει «υπερασπιστής της παλαιστινιακής υπόθεσης και αποτελεσματικός μαχητής κατά του Ισραήλ», αναφέρει το CNN.

Ο Biden είχε ενημερώσει τον Netanyahu

Προηγουμένως, το αμερικανικό δίκτυο ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και οι σύμβουλοί του προειδοποίησαν ιδιωτικά την ισραηλινή ηγεσία ότι η ταλαιπωρία των πολιτών αποδυναμώνει την υποστήριξη στην επιχείρηση του Ισραηλινού Στρατού.
Η Ουάσιγκτον φέρεται να προειδοποίησε το Ισραήλ για την αυξανόμενη οργή της διεθνούς κοινότητας για την επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώθηκε απότομα μετά την εισβολή μαχητών της Hamas από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.
Η Hamas έκανε την επίθεση ως απάντηση στις ισραηλινές ενέργειες εναντίον του τζαμιού Al Aqsa στην Ιερουσαλήμ.
Το Ισραήλ κήρυξε πλήρη πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας και ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση εκεί.
Το Ισραήλ χτυπά επίσης τμήματα του Λιβάνου και της Συρίας ως αντίποινα για τους βομβαρδισμούς που προέρχονται από αυτές τις χώρες.
Συγκρούσεις σημειώνονται και στη Δυτική Όχθη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης