Τελευταία Νέα
Διεθνή

Emmanuel Macron (Γάλλος Πρόεδρος): Η ΕΕ έχει αρχίσει να αμφιβάλλει για το μέλλον της Ουκρανίας - H Ρωσία κέρδισε στο Ανατολικό μέτωπο

Emmanuel Macron (Γάλλος Πρόεδρος): Η ΕΕ έχει αρχίσει να αμφιβάλλει για το μέλλον της Ουκρανίας - H Ρωσία κέρδισε στο Ανατολικό μέτωπο
Η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να βοηθά το Κίεβο και έχει την «επιθυμία και τα μέσα» να το κάνει υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αμφιβολίες για το μέλλον της Ουκρανίας, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι France 5 .
«Αισθανόμαστε ότι ορισμένες χώρες της ΕΕ αρχίζουν να αμφιβάλλουν, οι Αμερικανοί εταίροι μας μπορεί να έχουν αμφιβολίες».
Ο Emmanuel Macron χαρακτήρισε την υποστήριξη στην Ουκρανία «ένα από τα θεμελιώδη ζητήματα του 2024».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να βοηθά το Κίεβο και έχει την «επιθυμία και τα μέσα» να το κάνει, ακόμη κι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνηθούν να υποστηρίξουν το καθεστώς του Zelensky.
«Η ευρωπαϊκή ασφάλεια διακυβεύεται.
Ακόμα κι αν οι Αμερικανοί αποφασίσουν να αλλάξουν τη θέση τους, αυτό είναι θέμα ευρωπαϊκής κυριαρχίας και της ικανότητας να επιλέξουν το μέλλον τους».
Παράλληλα, ο Emmanuel Macron τόνισε ότι η ΕΕ δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία και προσπαθεί να αποτρέψει την κλιμάκωση της σύγκρουσης, ιδίως των πυρηνικών.
Κατά τη γνώμη του Emmanuel Macron, είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η υποστήριξη της Ουκρανίας, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους δικούς της όρους.
Όμως ο Emmanuel Macron παραδέχτηκε ότι η ΕΕ «δεν ήταν πολύ επιτυχημένη» στον περιορισμό της Ρωσίας, καθώς μπόρεσε να παρακάμψει αποτελεσματικά τις δυτικές κυρώσεις, κέρδισε «στο ανατολικό μέτωπο» χωρίς να καταρρεύσει η ρωσική οικονομία.
Ο Emmanuel Macron τόνισε ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τους Ουκρανούς και εγείρει επίσης νέα ερωτήματα.
Επιπλέον, υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με την πολιτική των ΗΠΑ.
Αλλά η ΕΕ ενδιαφέρεται για μια «ειρηνική Ευρώπη» που μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια των γειτόνων της, κατέληξε ο Emmanuel Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης