Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με ρητορική Biden η Bild: Η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ευρώπη τον χειμώνα του 2024, μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Με ρητορική Biden η Bild: Η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ευρώπη τον χειμώνα του 2024, μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ
Ρωσική επίθεση στην Ευρώπη προβλέπει η γερμανική εφημερίδα
Σχετικά Άρθρα
Την τρομολαγνική και αποτυχημένη ρητορική του Αμερικανού προέδρου Joe Biden υιοθετεί η γερμανική εφημερίδα Bild επικαλούμενη αόριστα δική της πηγή.
Η Ρωσία θα προσπαθήσει να επιτεθεί στην Ευρώπη τον χειμώνα του 2024, πριν από τον Ιανουάριο του 2025
ισχυρίζεται η Bild επικαλούμενη δική της πηγή στις ξένες υπηρεσίες πληροφοριών.
Σύμφωνα με την πηγή, η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στην Ευρώπη ακριβώς τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα έχουν στην εξουσία τον νεοεκλεγμένο τους πρόεδρο.
Πρόκειται για τη μεταβατική περίοδο που αρχίζει τον Νοέμβριο του 2024 και σχετίζεται με την πιθανή αποχώρηση του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden και της ανάληψης των καθηκόντων του νέου, πιθανότατα του Donald Trump.

Η συνταγή του τρόμου

Στο ίδιο μήκος κύματος με τη Bild το Institute for the Study of War (ISW) κάνει λόγο για ρωσική απειλή κατά του ΝΑΤΟ μετά την πτώση της Ουκρανίας.
Ισχυρίζεται πως η Ρωσία μπορεί να αποτελέσει σημαντική στρατιωτική απειλή για το ΝΑΤΟ για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1990 σε ένα χρονοδιάγραμμα που καθορίζεται σε σημαντικό βαθμό από το πόσα επενδύει το Κρεμλίνο στον στρατό του.
Δεδομένου ότι η Μόσχα έχει ήδη δεσμευτεί σε ένα φιλόδοξο μεταπολεμικό πρόγραμμα στρατιωτικής επέκτασης, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να είναι βέβαιες ότι το χρονοδιάγραμμα θα είναι πολύ μεγάλο.
Ένας νικηφόρος ρωσικός στρατός στο τέλος αυτού του πολέμου θα είναι μαχητικός έμπειρος και πολύ μεγαλύτερος από τις ρωσικές χερσαίες δυνάμεις πριν από το 2022, αναφέρει το ISW.
Μάλιστα καλεί τις ΗΠΑ να σταθμεύσουν στην Ευρώπη μεγάλο αριθμό αεροσκαφών stealth.
Η κατασκευή και η συντήρηση αυτών των αεροσκαφών είναι εγγενώς δαπανηρή, αλλά οι προκλήσεις για την ταχεία δημιουργία τους πιθανότατα θα αναγκάσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν μια τρομερή επιλογή μεταξύ της διατήρησης αρκετών stealth στην Ασία για να υπερασπιστούν την Ταϊβάν και τους άλλους ασιατικούς συμμάχους τους ή την ήττα σε μία ρωσική επίθεση κατά χώρας του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης