Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αρχηγοί στρατού Ολλανδίας και Τσεχίας βλέπουν πόλεμο με Ρωσία – Η απάντηση των Ρώσων… είστε μικροί και έχετε φαγούρα

Οι αρχηγοί στρατού Ολλανδίας και Τσεχίας βλέπουν πόλεμο με Ρωσία – Η απάντηση των Ρώσων… είστε μικροί και έχετε φαγούρα
Η Ολλανδία πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο με τη Ρωσία, χρειάζεται να στρατολογεί πολλές χιλιάδες εθελοντές κάθε χρόνο λέει ο διοικητής του ολλανδικού στρατού
Η «επώδυνη φαγούρα» των στρατιωτικών ηγετών των μικρών ευρωπαϊκών χωρών γίνεται ήδη «μόδα», αυτή την άποψη εξέφρασε ο ρώσος βουλευτής Alexei Pushkov, σχολιάζοντας τα λόγια του Ανώτατου Διοικητή του Ολλανδικού Στρατού, Martin Wijnen, σχετικά με τον πόλεμο με τη Ρωσία.
Νωρίτερα, ο Martin Wijnen είπε ότι η κοινωνία «πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο με τη Ρωσία» και η Ολλανδία χρειάζεται να στρατολογεί πολλές χιλιάδες εθελοντές κάθε χρόνο.
«Και ο αρχιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων της Ολλανδίας καλεί επίσης τη όχι πολύ μεγάλη χώρα του να προετοιμαστεί επειγόντως για πόλεμο με τη Ρωσία.
Αυτή η οδυνηρή φαγούρα των στρατιωτικών ηγετών μικρών ευρωπαϊκών χωρών γίνεται ήδη μόδα.
Όπως σημείωσε ο Alexei Pushkov, «μερικές φορές έχει κανείς την αίσθηση» ότι όσο μικρότερη είναι η χώρα και όσο λιγότερο εξαρτάται από αυτήν, τόσο περισσότερο «οι ηγέτες της είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν».
«Και αυτό συμβαίνει γιατί αυτοί οι άνθρωποι που έχουν φαγούρα ξέρουν πολύ καλά: δεν είναι δική τους απόφαση αν θα πάνε σε πόλεμο με τη Ρωσία ή όχι άλλοι αποφασίζουν.
Γνωρίζουν επίσης ότι η Ρωσία δεν τους απειλεί πραγματικά.
Και επομένως μπορούν να κάνουν προκλητικές δηλώσεις και να τραβήξουν την προσοχή πάνω τους με κάθε δυνατό τρόπο, απειλώντας αλλά δεν τρομάζουν κανέναν»...
Πρόσφατα και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τσεχίας, Karela Rzegki, δήλωσε ότι μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία μπορεί να αποφευχθεί μόνο μέσω εκφοβισμού.
Σημείωσε ότι ένας «πόλεμος με τη Ρωσία» δεν είναι αδιανόητος, αν και μια τέτοια σκέψη είναι απίθανη αυτή τη στιγμή.
Την ίδια στιγμή, ο Φινλανδός υπουργός Άμυνας Antti Häkkänen έκανε δηλώσεις σχετικά με την προετοιμασία της Δύσης για Ψυχρό Πόλεμο με τη Ρωσία για χάρη της περαιτέρω υποστήριξης της Ουκρανίας.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ ακολουθούν μια επιθετική και επεκτατική πολιτική έναντι της Ρωσίας, επιδιώκοντας να επεκτείνουν το στρατιωτικό μπλοκ προς τα ανατολικά και να τοποθετήσουν τους στρατούς και τα όπλα τους κοντά στα ρωσικά σύνορα.
Οι ενέργειες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας επιβεβαιώνουν την ορθότητα της απόφασης για έναρξη ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης