Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιαλτική… παραδοχή για Ουκρανία: Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντισταθμίσει τη βοήθεια των ΗΠΑ

Εφιαλτική… παραδοχή για Ουκρανία: Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντισταθμίσει τη βοήθεια των ΗΠΑ
Εάν το Κίεβο στερηθεί εντελώς την αμερικανική βοήθεια, η ΕΕ θα πρέπει να ενισχύσει περισσότερο
Σχετικά Άρθρα
Στην παραδοχή ότι η Γερμανία και η υπόλοιπη Ευρώπη δεν είναι σε θέση να αντισταθμίσουν την βοήθεια που προσφέρουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, σε περίπτωση που οι Αμερικάνοι αποφασίσουν να συνδράμουν οικονομικά και στρατιωτικά το Κίεβο.
«Είναι δύσκολο να αντισταθμιστεί αυτό που έχουν πετύχει οι Αμερικάνοι μέχρι σήμερα, είτε από τεχνική είτε από οικονομική άποψη» υποστήριξε μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF ο Omid Nuripur, συμπρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων και μέλος του κυβερνώντος συνασπισμού της Γερμανίας.
Όπως λέει ο Nuripur, εάν το Κίεβο στερηθεί εντελώς της αμερικανικής βοήθειας, τότε η ΕΕ θα πρέπει να συνδράμει περισσότερο την Ουκρανία.
Μόλις προχθές, Τετάρτη 27/12 οι ΗΠΑ παρέδωσαν το τελευταίο πακέτο βοήθειας ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Κίεβο.
Στο πακέτο αυτό περιλαμβάνονται πυρομαχικά για συστήματα αεράμυνας NASAMS, συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS, βλήματα πυροβολικού 155 και 105 mm, αντιαρματικά συστήματα πυραύλων Javelin, TOW και AT-4, καθώς και πάνω από 15 εκατομμύρια φυσίγγια φορητών όπλων.
Πλέον οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκρίνουν νέα πακέτα βοήθειας προς την Ουκρανία, αν και η διαδικασία αυτή έχει μπλοκάρει στο Κογκρέσο, λόγω των αντιδράσεων των Ρεπουμπλικάνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης