Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Βρισκόμαστε στον αιώνα της μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας

Erdogan: Βρισκόμαστε στον αιώνα της μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας
Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Τούρκου προέδρου
Σχετικά Άρθρα
Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Recep Tayyip Erdogan κινήθηκε στα συνήθη μοτίβα, με τον Τούρκο πρόεδρο να διαμυνύει πως "διατηρούμε την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά μπαίνουμε στη φετινή χρονιά με πίκρα εξαιτίας των δυσάρεστων γεγονότων τόσο στην περιοχή μας όσο και στον κόσμο.
Για να υπάρξει ένας καλύτερος κόσμος πρέπει οι λεγόμενες δημοκρατικές χώρες να πάψουν να υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις, να επιδεικνύουν κοινή στάση στη σφαγή αθώων στη Γάζα και να γίνουν ειλικρινείς προσπάθειες για να λήξει ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας".
"Δεν θα μπορέσουμε να νιώσουμε τι σημαίνει ειρήνη, μέχρι αυτή να επικρατήσει στην περιοχή μας και στον κόσμο" τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος εξήρε τις ειρηνευτικές προσπάθειες της χώρας του στις εστίες πολέμου.
Για την ίδια την Τουρκία, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Deutsche Welle, είπε χαρακτηριστικά: "Η Δημοκρατία μας ολοκληρώνει τον πρώτο αιώνα της, βαδίζοντας σε μια νέα εποχή, την οποία ονομάζουμε 'αιώνα της Τουρκίας', στοχεύοντας σε υψηλότερους στόχους".
Παραδέχτηκε ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει συνεχώς νέες προκλήσεις, νέα προβλήματα και νέα πισωγυρίσματα, από την τρομοκρατία ως τις οικονομικές παγίδες. Αιτία, είπε, είναι ο στόχος μας για μια "μεγάλη και ισχυρή Τουρκία".

Να επιστρέψει η Κωνσταντινούπολη στο ΑΚΡ

"Όσο ως χώρα συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε τις δικές μας δυνατότητες, αυτός ο αγώνας θα γίνεται ακόμη σκληρότερος. Επειδή η ανάπτυξη της Τουρκίας σημαίνει την ακύρωση των σχεδίων εκείνων, που περιφέρονται ελεύθερα στο κοντινό μας περιβάλλον" τόνισε ο πρόεδρος Erdogan, ο οποίος από σήμερα κιόλας αντιμετωπίζει την πρόκληση των κρίσιμων τοπικών εκλογών της 31ης Μαρτίου.
Ύψιστη προτεραιότητα του Erdogan είναι άλλωστε να επιστρέψει η Κωνσταντινούπολη στα χέρια του ΑΚΡ. "Όποιος κερδίσει την Κωνσταντινούπολη, κερδίζει την Τουρκία", έχει πει ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος φαίνεται τώρα αποφασισμένος να το κάνει πράξη στις εκλογές του Μαρτίου.
Ήδη έδωσε οδηγίες στις επαρχιακές και περιφερειακές οργανώσεις του κόμματός του, τη νεολαία, τις οργανώσεις γυναικών και στους βουλευτές του να εργαστούν όλοι μαζί για να πάρουν πίσω την Κωνσταντινούπολη. "Δεν πρέπει να αφήσετε ούτε μια πόρτα που να μην χτυπήσετε, κανένα χέρι που να μην αγγίξετε. Ο Erdogan ξέρει ότι η "άλωση της Πόλης" δεν είναι εύκολη, αλλά είναι αποφασισμένος να κερδίσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης