Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασία: Διστακτικές οι κινήσεις των επενδυτών στην πρώτη συνεδρίαση του 2024

Ασία: Διστακτικές οι κινήσεις των επενδυτών στην πρώτη συνεδρίαση του 2024
Tο κλίμα κλονίστηκε από τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία στην Κίνα, ενώ ένας καταστροφικός σεισμός στην Ιαπωνία έθεσε επίσης τους traders σε επιφυλακή
Διστακτικές είναι οι πρώτες κινήσεις των επενδυτών στις αγορές της Ασίας για το 2024, καθώς το κλίμα κλονίστηκε από τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία στην Κίνα, ενώ ένας καταστροφικός σεισμός στην Ιαπωνία έθεσε επίσης τους traders σε επιφυλακή.
Οι περισσότερες περιφερειακές αγορές καταγράφουν διόρθωση μετά από ισχυρά κέρδη μέχρι τον Δεκέμβριο, εν μέσω αυξανόμενων στοιχημάτων ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια στις αρχές του 2024.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών ήταν σταθερά στις ασιατικές συναλλαγές την Τρίτη.
Το κλίμα προς την Ασία επηρεάστηκε επίσης από τον ισχυρό σεισμό στην κεντρική Ιαπωνία, ο οποίος κατέστρεψε πολλά σπίτια και διέκοψε τις σιδηροδρομικές γραμμές σε όλη την περιοχή.
Οι ιαπωνικές αγορές ήταν κλειστές για εβδομαδιαία αργία, αλλά τα futures για τον δείκτη Nikkei 225 υποχώρησαν κατά 0,4%.
Ο Nikkei ήταν ο σημαντικότερος χρηματιστηριακός δείκτης με τις καλύτερες επιδόσεις το 2023, με κέρδη σχεδόν 30%.

Υστερούν οι κινεζικές μετοχές

Οι κινεζικές μετοχές συνέχισαν να υστερούν έναντι των ομολόγων τους, αφού σημείωσαν ραγδαίες απώλειες το 2023, με τα πρόσφατα στοιχεία για τον δείκτη διευθυντών αγορών να δείχνουν μικρή βελτίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Ο δείκτης Shanghai Shenzhen CSI 300 της Κίνας υποχώρησε κατά 1,1%, επεκτείνοντας την πτώση του πάνω από 12% από το 2023, καθώς τα αδύναμα επίσημα στοιχεία για τον δείκτη PMI έδειξαν ότι η αδυναμία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου συνεχίζεται.
Ο δείκτης bluechip διαπραγματεύεται επίσης σε χαμηλό σχεδόν πενταετίας.
Ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε 0,3% την Τρίτη, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,7% λόγω των απωλειών στις μετοχές της ηπειρωτικής χώρας.
Ο επίσημος μεταποιητικός δείκτης PMI της Κίνας συρρικνώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο, με τη μέση μέτρηση για το 2023 να δείχνει επίσης συρρίκνωση.
Ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI παρέμεινε στο στόχαστρο της συρρίκνωσης τον Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης