Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν... μάταια να χτυπήσουν την περιοχή του Belgorod με έναν τεράστιο πύραυλο 11 μέτρων

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν... μάταια να χτυπήσουν την περιοχή του Belgorod με έναν τεράστιο πύραυλο 11 μέτρων
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημειώνει ότι οι βομβαρδισμοί της περιοχής Belgorod από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ενταθεί
Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας αναχαίτισε έναν πύραυλο S-200 πάνω από την περιοχή του Belgorod, που επιχείρησε να επιτεθεί σε χερσαίους στόχους από τις ένοπλες δυνπάμεις της Ουκρανίας, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το περιστατικό σημειώθηκε στις 8 Ιανουαρίου, ενώ επρόκειτο για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης από το καθεστώς του Κιέβου, όπως το χαρακτηρίζουν...
«Στις 8 Ιανουαρίου στις 07:00, επιχειρήθηκε μια απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης από το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιώντας αντιαεροπορικό πύραυλο S-200 ώστε να καταστρέψει επίγειους στόχους. Η προσπάθεια αναχαιτίστηκε», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Η αναχαίτιση του πυραύλου ήταν μέρος της απάντησης στα χτυπήματα που, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, είχαν προηγουμένως πραγματοποιήσει οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Μπέλγκοροντ στις 30 Δεκεμβρίου.
Τότε χρησιμοποιήθηκαν οι πύραυλοι Alder με εξάρτημα κασέτας και το τσεχικό Vampire MLRS.
Αν και οι περισσότερες οβίδες αναχαιτίστηκαν από συστήματα αεράμυνας, μερικές από αυτές έφτασαν στο στόχο τους.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημειώνει επίσης ότι οι βομβαρδισμοί της περιοχής Belgorod από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ενταθεί. Τις τελευταίες 24 ώρες, εκτοξεύτηκαν περισσότερες από 110 οβίδες. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης