Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη αποκάλυψη - Υπό ισραηλινή στρατιωτική λογοκρισία το CNN για την κάλυψη του πολέμου στη Γάζα

Απίστευτη αποκάλυψη - Υπό ισραηλινή στρατιωτική λογοκρισία το CNN για την κάλυψη του πολέμου στη Γάζα
Άλλοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί συχνά αποφεύγουν τη λογοκρισία αναφέροντας ορισμένες ιστορίες για την περιοχή μέσω των γραφείων ειδήσεων τους εκτός Ισραήλ
Το CNN έχει επικριθεί εδώ και καιρό από αναλυτές μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφους για την κάλυψή του προς την ισραηλινή κυβέρνηση και τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF).
Και ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχτηκε ότι ακολουθεί ένα πρωτόκολλο που θα μπορούσε να δώσει στους Ισραηλινούς την ευχέρεια να λογοκρίνει τις πληροφορίες που μεταδίδει.
Ένας εκπρόσωπος του δικτύου επιβεβαίωσε στο The Intercept ότι η ειδησεογραφική του κάλυψη σχετικά με το Ισραήλ και την Παλαιστίνη διοχετεύεται και εξετάζεται από το γραφείο του CNN στην Ιερουσαλήμ — το οποίο υπόκειται στη λογοκρισία του IDF.
Το εκεί επιτελείο περιορίζει τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία να αναφέρουν συγκεκριμένα θέματα και λογοκρίνει εντελώς άρθρα ή τμήματα ειδήσεων εάν δεν πληρούν τις οδηγίες του.
Άλλοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί συχνά αποφεύγουν τη λογοκρισία αναφέροντας ορισμένες ιστορίες για την περιοχή μέσω των γραφείων ειδήσεων τους εκτός Ισραήλ, ανέφερε το The Intercept.
«Η πολιτική της προβολής πληροφοριών για το Ισραήλ ή τους Παλαιστίνιους πέρα από το γραφείο της Ιερουσαλήμ ισχύει εδώ και χρόνια», είπε ο εκπρόσωπος στο πρακτορείο.
"Οφείλεται απλώς στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλές μοναδικές και σύνθετες τοπικές αποχρώσεις που απαιτούν επιπλέον έλεγχο για να διασφαλίσουμε ότι οι αναφορές μας είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερες και ακριβείς".
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το CNN δεν μοιράζεται αντίγραφα ειδήσεων και χαρακτήρισε «ελάχιστες» τις αλληλεπιδράσεις του δικτύου με τους Ισραηλινούς Στρατούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης