Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,4% - Υποαποδίδει η Μαδρίτη στο -2%

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,4% - Υποαποδίδει η Μαδρίτη στο -2%
Απογοήτευσαν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Νοέμβριο
(upd) Υπό πίεση διαπραγματεύονται οι ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό, την ώρα που απογοητεύουν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει πτώση 0,5% στις 16.628 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,2% στις 7.703 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης
CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.417 με απώλειες 0,1%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,1% στις 30.575 μονάδες.  
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 υποαποδίδει με πτώση 2% στις 9.997 μονάδες, με τις ισπανικές τράπεζες να δέχονται ισχυρές πιέσεις, λόγω κατάρρευσης 40% στη μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Grifols, αφού κατηγορήθηκε για χειραγώγηση των οικονομικών της αποτελεσμάτων.
Ήπια πτωτικά κινούνται και τα futures των δεικτών της Wall Street.

Απογοήτευσε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία - Πτώση για 6ο διαδοχικό μήνα τον Νοέμβριο 2023

Απογοήτευσαν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Νοέμβριο.
Ειδικότερα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη από τη Destatis, έδειξαν ότι η γερμανική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε απροσδόκητα κατά 0,7% τον Νοέμβριο σε μηνιαία βάση, σηματοδοτώντας την έκτη μηνιαία μείωση στη σειρά.
Η γερμανική οικονομία, η μεγαλύτερη της Ευρώπης, ήταν η πιο αδύναμη μεταξύ των μεγάλων ομολόγων της στην ευρωζώνη το 2023, καθώς το υψηλό κόστος ενέργειας, οι επισφαλείς παγκόσμιες παραγγελίες και τα υψηλά επιτόκια ρεκόρ έφεραν το τίμημά τους.

Ιστορικό χαμηλό για την ανεργία στην Ευρωζώνη - Στο 6,4% τον Νοέμβριο 2023

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο, στο 6,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2023, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 99.000.
Παρόλο που η ευρωζώνη διέρχεται μια περίοδο ύφεσης με την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο, και πιθανότατα και το τέταρτο τρίμηνο, να είναι κοντά στο μηδέν, αυτό δεν είχε καμία επίπτωση στο ποσοστό ανεργίας, το οποίο μειώθηκε κατά τη διάρκεια του έτους, σχολιάζει η ING.
Υπήρξαν διάφορες εξηγήσεις γι' αυτό.
Η οικονομική αδυναμία αφορούσε κυρίως τον τομέα της μεταποίησης, ενώ ο πιο ενεργοβόρος τομέας των υπηρεσιών τα πήγε καλύτερα.
Συν τοις άλλοις, υπήρξε μια προτίμηση για μικρότερες ώρες εργασίας, επηρεάζοντας αρνητικά την αύξηση της παραγωγικότητας ανά εργαζόμενο και επιδεινώνοντας τη στενότητα στην αγορά εργασίας που προκλήθηκε από δημογραφικά αίτια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης