Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόβλεψη - σοκ από την JP Morgan - Ο Biden θα παραιτηθεί από την προεδρική κούρσα

Πρόβλεψη - σοκ από την JP Morgan - Ο Biden θα παραιτηθεί από την προεδρική κούρσα
Ο Cembalest προέβλεψε ότι ο Biden θα αποσυρθεί από την κούρσα "κάποια στιγμή μεταξύ της Σούπερ Τρίτης και των εκλογών του Νοεμβρίου, επικαλούμενος λόγους υγείας"
Σχετικά Άρθρα
Σε μία πρόβλεψη σοκ εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2024, προχωρά η JP Morgan.
Σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της JPMorgan Asset Management, Michael Cembalest, ο πρόεδρος Joe Biden μπορεί να μην είναι στα ψηφοδέλτια του Νοεμβρίου
Ο Cembalest προέβλεψε ότι ο Biden θα αποσυρθεί από την κούρσα "κάποια στιγμή μεταξύ της Σούπερ Τρίτης και των εκλογών του Νοεμβρίου, επικαλούμενος λόγους υγείας", σύμφωνα με το Business Insider.
Η Σούπερ Τρίτη έχει οριστεί για τις 5 Μαρτίου, με 16 πολιτείες και εδάφη να διεξάγουν τις προκριματικές εκλογές και τις εκλογικές αναμετρήσεις τους εκείνη την ημέρα.
Ο Biden, έγραψε ο Cembalest, θα αντικατασταθεί τότε από έναν "υποψήφιο που θα ορίσει η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών".
Ο Cembalest, πρόεδρος της αγοράς και της επενδυτικής στρατηγικής της JPMorgan, έκανε την πρόβλεψη στη λίστα με τις "δέκα κορυφαίες πιθανές εκπλήξεις για το 2024".

Στα τάρταρα η δημοφιλία του Biden

"Ο Biden έχει χαμηλό ποσοστό αποδοχής για έναν πρόεδρο με ~10% δημιουργία θέσεων εργασίας από την ορκωμοσία του, αν και το ποσοστό αυτό είναι το υποπροϊόν της ορκωμοσίας του που συνέπεσε με την κυκλοφορία των εμβολίων COVID και την επαναλειτουργία της αμερικανικής οικονομίας", έγραψε ο Cembalest.
Τον Απρίλιο, ο Biden ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για επανεκλογή και κάλεσε τους ψηφοφόρους να τον αφήσουν να "τελειώσει τη δουλειά".
Ο 81χρονος έχει πλασάρει τον εαυτό του ως τον καλύτερο υποψήφιο για να νικήσει τον πρώην πρόεδρο Donald Trump και να διαφυλάξει την αμερικανική δημοκρατία.
"Αμερική, καθώς ξεκινάμε αυτό το εκλογικό έτος, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Η δημοκρατία είναι στο ψηφοδέλτιο.
Η ελευθερία σας είναι στο ψηφοδέλτιο", δήλωσε ο Biden σε ομιλία του στην Πενσιλβάνια την Παρασκευή.
Ωστόσο, οι ανησυχίες σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά αποδοχής του Biden και την προχωρημένη ηλικία του έχουν ταλαιπωρήσει την εκστρατεία του.
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 2024 θα είναι μια αμφίρροπη αναμέτρηση μεταξύ του Biden και του Τrump.

Ο αντικαταστάτης

Δεν είναι σαφές ποιος θα αντικαταστήσει τον Biden εάν αυτός αποχωρήσει.
Η αντιπρόεδρος Kamala Harris δήλωσε στο 60 Minutes τον Οκτώβριο ότι δεν θα "συμμετείχε σε αυτή την υποθετική συζήτηση".
"Ο Joe Biden είναι πολύ δραστήριος και διεκδικεί την επανεκλογή του", δήλωσε η Harris.
Και ο κυβερνήτης Gavin Newsom της Καλιφόρνια, ένα άλλο εξέχον στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος, έχει επανειλημμένα απορρίψει τις εικασίες ότι μπορεί να θέσει υποψηφιότητα.
"Όχι, όχι, δεν συμβαίνει, όχι, όχι, όχι, όχι, όχι, καθόλου", δήλωσε ο χαρακτηριστικά τον Σεπτέμβριο του 2022 στο φεστιβάλ Texas Tribune.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης