Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη ένταση στη συνάντηση Blinken - Αbbas στη Ραμάλα - Πυρά κατά ΗΠΑ από την Παλαιστινιακή Αρχή

Μεγάλη ένταση στη συνάντηση Blinken - Αbbas στη Ραμάλα - Πυρά κατά ΗΠΑ από την Παλαιστινιακή Αρχή
Σημείο τριβής τα φορολογικά έσοδα που παρακρατεί το Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα
Μεγάλη ένταση επικράτησε στη συνάντηση Blinken - Αbbas στη Ραμάλα.
Το Sky News Arabia αναφέρει ότι η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και του Mahmoud Abbas στη Ραμάλα της κατεχόμενης από το Ισραήλ Δυτικής Όχθης, ήταν "τεταμένη και στιγματισμένη από καυγάδες".

Οργή Abbas κατά ΗΠΑ για την αδυναμία παρέμβασης

Υποστηρίζει ότι μία από τις πηγές της διαφωνίας ήταν η αποτυχία του Ισραήλ να αποδεσμεύσει φορολογικά χρήματα στην Παλαιστινιακή Αρχή, με τον Abbas να καταγγέλλει ότι αν οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να ασκήσουν πίεση για να διορθώσουν αυτή την κατάσταση, δεν μπορεί να αναμένεται ότι θα είναι σε θέση να πιέσουν το Ισραήλ για οτιδήποτε άλλο.
Το Ισραήλ εισπράττει φορολογικά έσοδα για λογαριασμό της Παλαιστινιακής Αρχής από τις εισαγωγές και τις εξαγωγές, αλλά τα χρήματα έχουν παρακρατηθεί, μετά την επίθεση της Hamas και την εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα.
Ο ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich δήλωσε ότι δεν θα επέτρεπε "ούτε ένα σέκελ" να περάσει στη Γάζα μέσω της Παλαιστινιακής Αρχής.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Blinken διέσχισε ισραηλινά σημεία ελέγχου για να φτάσει στην de facto παλαιστινιακή πρωτεύουσα Ραμάλα.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά τις συνομιλίες που είχε την Τρίτη (9/1/2024) με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Benjamin Netanyahu σχετικά με τον πόλεμο του Ισραήλ και της Hamas, τις περιφερειακές εντάσεις και το μέλλον της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.
Ο Blinken μετέβη στο Ισραήλ αφού επισκέφθηκε τους Άραβες συμμάχους της Ουάσινγκτον, οι οποίοι, όπως είπε, επιθυμούν στενότερες σχέσεις με το Ισραήλ, αλλά μόνο αν αυτό περιλαμβάνει μια «πρακτική πορεία» προς ένα παλαιστινιακό κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης