Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία θέλει να μπλοκάρει τη συμμετοχή των χωρών της ΕΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Η Ρωσία θέλει να μπλοκάρει τη συμμετοχή των χωρών της ΕΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Ανάμεσά τους και η Ελλάδα
«Οι δηλώσεις τους δεν προσδίδουν καμία προστιθέμενη αξία στις συζητήσεις στο Συμβούλιο» τονίζει ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία δεν συμφωνεί με την πρόσκληση στη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία ορισμένων χωρών που εκπροσωπούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και του ίδιου του εκπροσώπου της ΕΕ, αφού όλοι επαναλαμβάνουν «τις ίδιες γραπτές θέσεις ως αντίγραφο καρμπόν», δεν προσδίδουν προστιθέμενη αξία στη συνάντηση, είπε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ, Vasily Nebenzya.
Σήμερα πραγματοποιείται συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία.
Ορισμένοι δυτικοί εκπρόσωποι, χωρίς να προσκομίσουν κανένα στοιχείο, κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι φέρεται να χρησιμοποιεί όπλα από τη Βόρεια Κορεά στο πεδίο.
«Κύριε Πρόεδρε, θα θέλαμε να καταγράψουμε τη θεμελιώδη διαφωνία μας με την προσέγγιση που επέλεξε η γαλλική προεδρία, παρά την αντίρρησή μας, σχετικά με την πρόσκληση στη σημερινή συνεδρίαση των αντιπροσωπειών σύμφωνα με τους κανόνες 37 και 39. Ο συνολικός αριθμός τους, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, είναι έξι - αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ιταλία, η Πολωνία, η Εσθονία, η Γερμανία και η Ουκρανία, γραπτές εκθέσεις θα δοθούν από τη Δανία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, οι οποίες είναι προφανώς περιττές για μια τέτοια ενημέρωση, η οποία, σε αντίθεση με τις ανοιχτές συζητήσεις με ένα ευρύ φάσμα συμμετεχόντων, περιλαμβάνει μια εστιασμένη συζήτηση», τόνισε ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στο ΣΑ, κατά την τοποθέτησή του.
«Επιπλέον, όλα αυτά τα κράτη, με εξαίρεση την Ουκρανία, είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά (συμμετέχει) η ίδια η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως έχουμε δει επανειλημμένα, οι δηλώσεις τους δεν προσδίδουν καμία προστιθέμενη αξία στις συζητήσεις στο Συμβούλιο - πρόκειται για τις ίδιες θέσεις που γράφονται ξανά και ξανά ως αντίγραφο καρμπόν, σύμφωνα με την κοινή θέση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε σε οξείς τόνους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μόνος σκοπός για τον οποίο έρχονται αυτές οι αντιπροσωπείες στο Συμβούλιο Ασφαλείας είναι «να εκφράσουν αυτές τις θέσεις στην κάμερα για το εσωτερικό τους κοινό».
«Πιστεύουμε ότι αυτή η προσέγγιση υπονομεύει την εξουσία του Συμβουλίου», κατέληξε ο Nebenzya.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης