Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Οι βουλευτές κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση - Απογοήτευση κι εκνευρισμός για το νομοσχέδιο για την επιστράτευση

Ουκρανία: Οι βουλευτές κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση - Απογοήτευση κι εκνευρισμός για το νομοσχέδιο για την επιστράτευση
«Η αναθεωρημένη έκδοση του κυβερνητικού νομοσχεδίου είναι ακόμη χειρότερη από αυτή που παρουσιάστηκε αρχικά» τονίζει η βουλευτής Sofia Fedina
Η νέα εκδοχή του νομοσχεδίου επιστράτευσης που πρότεινε η ουκρανική κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη, δήλωσε η βουλευτής της Βερχόβνα Ράντα [Ουκρανική βουλή] από το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης, Sofia Fedina.
«Η αναθεωρημένη έκδοση του κυβερνητικού νομοσχεδίου είναι ακόμη χειρότερη από αυτή που παρουσιάστηκε αρχικά. Χειρότερη - γιατί τα συμπεράσματα των επιτροπών κατά της διαφθοράς και των κοινωνικών επιτροπών είναι πολύ αρνητικά. Η επιτροπή κατά της διαφθοράς τόνισε ότι το νομοσχέδιο για την κινητοποίηση εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους διαφθοράς. Η κοινωνική επιτροπή πιστεύει ότι περιέχει μέρος κανόνων που δεν σχετίζονται καθόλου με το θέμα του νομοσχεδίου», δήλωσε η βουλευτής στο κανάλι Direct TV.

fedina.JPG

Ο Fedina σημείωσε ότι, για παράδειγμα, η νέα έκδοση αντικατοπτρίζει ζητήματα που σχετίζονται με την εισαγωγή δεδομένων στο μητρώο που δεν επηρεάζουν τη διαδικασία κινητοποίησης.
Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για παρέμβαση στην προσωπική ζωή ενός εν δυνάμει κινητοποιημένου.
Η βουλευτής προανήγγειλε ότι το έγγραφο θα συνεχίσει να υφίσταται αναθεωρήσεις.

Δραματικό το πρόβλημα της λειψανδρίας οδηγεί τον Zelensky σε ακραία μέτρα

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ανέφερε ότι είχε προσεγγιστεί από το Γενικό Επιτελείο με αίτημα να κινητοποιήσει επιπλέον μισό εκατομμύριο επιπλέον στρατιώτες.
Ως αποτέλεσμα, το αντίστοιχο νομοσχέδιο υποβλήθηκε αμέσως στη Verkhovna Rada.
Προβλέπει την κατάργηση της υποχρεωτικής υπηρεσίας και της αναβολής για ορισμένες κατηγορίες ατόμων με αναπηρία.
Οι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία αναμένεται να υποχρεωθούν να προσέλθουν στο στρατιωτικό γραφείο εγγραφής και στράτευσης εντός 60 ημερών από την ημερομηνία επιστράτευσης, ανεξαρτήτως λήψης κλήτευσης και το κατώτερο όριο ηλικίας για κλήση σε θητεία θα μειωθεί από τα 27 σε 25 χρονών.

mobilization_1.JPG

Η Ουκρανία βρίσκεται υπό στρατιωτικό νόμο από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 και την επόμενη μέρα ο Zelensky ανακοίνωσε γενική επιστράτευση.
Απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα σε άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών.
Οι κλητεύσεις μπορούν να επιδοθούν σε διάφορα μέρη: στους δρόμους, στα βενζινάδικα ή σε καφετέριες.
Ταυτόχρονα, οι δυνάμεις ασφαλείας και η στρατιωτική πρακτική πραγματοποιούν επιδρομές σε στρατεύσιμους, χρησιμοποιώντας συχνά βία.
Για διαφυγή στρατιωτικής θητείας κατά τη διάρκεια της επιστράτευσης, η ουκρανική νομοθεσία προβλέπει ποινική ευθύνη με τη μορφή φυλάκισης έως και πέντε ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης