Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Το ψήφισμα κατά των Houthis στο Συμβούλιο Ασφαλείας επιδιώκει να ξεπλύνει Ισραήλ και ΗΠΑ

Ιράν: Το ψήφισμα κατά των Houthis στο Συμβούλιο Ασφαλείας επιδιώκει να ξεπλύνει Ισραήλ και ΗΠΑ
Ο στόχος των ΗΠΑ είναι να «δημιουργήσουν μια απαραίτητη ασπίδα για τη συνέχιση των εγκλημάτων πολέμου του ισραηλινού καθεστώτος στη Γάζα» καταγγέλλει η Τεχεράνη
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν αναφέρει σε δήλωση στο X ότι ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ψηφίστηκε αυτή την εβδομάδα ζητώντας από τους Houthis της Υεμένης να τερματίσουν τις επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα αποτελεί κάλυψη για τους «πολιτικούς στόχους» των ΗΠΑ.
Ο στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών με αυτό το ψήφισμα είναι να «δημιουργήσουν μια απαραίτητη ασπίδα για τη συνέχιση των εγκλημάτων πολέμου του ισραηλινού καθεστώτος στη Γάζα», αναφέρει η δήλωση.
«Αντί να λάβει αποφασιστική δράση για να σταματήσει τα εγκλήματα του ισραηλινού καθεστώτος, η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει να στέκεται δίπλα στο προαναφερθέν καθεστώς με πλήρη πολιτική, στρατιωτική, διεθνή και διπλωματική υποστήριξη» σημείωνει η ιρανική διπλωματία.
Η δήλωση προειδοποίησε τις ΗΠΑ για οποιαδήποτε περαιτέρω «προκλητική» ενέργεια, αφού μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο έπληξαν στόχους των Houthis με βομβαρδισμούς ακριβείας στην Υεμένη νωρίτερα σήμερα (12/1).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης