Τελευταία Νέα
Διεθνή

BlackRock: Ψευδές το σήμα μείωσης του πληθωρισμού – Κάνουν λάθος οι αγορές για τα επιτόκια

BlackRock: Ψευδές το σήμα μείωσης του πληθωρισμού – Κάνουν λάθος οι αγορές για τα επιτόκια
Ο πληθωρισμός θα αποδειχθεί πιο επίμονος από ό,τι αναμενόταν
Τα στοιχήματα των επενδυτών για μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποδειχθούν υπερβολικά καθώς ο πληθωρισμός θα αποδειχθεί πιο επίμονος από ό,τι αναμενόταν.
Αυτό ανέφερε ο αντιπρόεδρος της BlackRock, Philipp Hildebrand, εκτιμώντας ότι η ταχεία επιβράδυνση της αύξησης των τιμών καταναλωτή δίνει στις χρηματοπιστωτικές αγορές μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας σχετικά με τις υποκείμενες πιέσεις.
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρος της Ελβετικής Εθνικής Τράπεζας «ο πληθωρισμός των αγαθών θα συνεχίσει να μειώνεται αρκετά γρήγορα - έχουμε τώρα αρνητικούς αριθμούς - και αυτό ουσιαστικά μειώνει τους συνολικούς αριθμούς πληθωρισμού αρκετά δραματικά»
«Ως αποτέλεσμα, οι αγορές έχουν τώρα τιμολογηθεί σε αυτό που νομίζω ότι είναι πιθανώς υπερβολικές μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ», είπε ο Hildebrand στην τηλεόραση του Bloomberg στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Τι δείχνουν οι αγορές χρήματος

Οι αγορές χρήματος στοιχηματίζουν σε έξι μειώσεις των 250 μ.β. για τη Federal Reserve φέτος και περισσότερες από 50% πιθανότητες για μια έβδομη κίνηση, σύμφωνα με τα swap που συνδέονται με τις ημερομηνίες συνεδριάσεων πολιτικής.
Η πρώτη τέτοια περικοπή αναμένεται τον Μάιο.
Ο Hildebrand προειδοποίησε ότι οι επενδυτές θα ανακαλύψουν σύντομα ότι μια τέτοια προοπτική είναι εσφαλμένη.
«Ανησυχώ λίγο ότι έχουμε τιμή σχεδόν στην τελειότητα, σχεδόν μια τέλεια ήπια προσγείωση όπου ο πληθωρισμός έχει εξαφανιστεί ως πρόβλημα», είπε.
«Κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι τόσο εύκολο να σταθεροποιηθεί στους στόχους του 2% που θέλουν οι κεντρικές τράπεζες, και έτσι η αισιοδοξία στα επιτόκια ιδιαίτερα στις ΗΠΑ είναι μάλλον υπερβολική».
Συγκεκριμένα, ο Hildebrand προειδοποίησε ότι οι αυξήσεις των τιμών στις υπηρεσίες εξακολουθούν να επικρατούν και ότι οι μισθοί αυξάνονται ραγδαία.
Αυτό θα περιορίσει τον βαθμό στον οποίο οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μπορούν να βοηθήσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις εν μέσω αναιμικής ανάπτυξης
Θα υπάρξει αδυναμία στην οικονομία, δεν υπάρχει αμφιβολία γι 'αυτό, αλλά νομίζω ότι οι κεντρικές τράπεζες θα καταλάβουν, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, ότι δεν θα έχουν τόσο περιθώριο για περικοπές, όπως είναι επί του παρόντος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης