Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θανατηφόρο όπλο - Η ρωσική βόμβα Drel κάνει … σκόνη τα ουκρανικά τανκ

Θανατηφόρο όπλο - Η ρωσική βόμβα Drel κάνει … σκόνη τα ουκρανικά τανκ
Οι βόμβες αυτές περιέχουν 15 υποπυρομαχικά και προορίζονται να χτυπήσουν εχθρικά άρματα μάχης και συστήματα αεράμυνας.
Ο ρωσικός στρατός έχει έτοιμη τη βόμβα Drel, η οποία απειλεί να καταστρέψει τα ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του πολωνικού Myśl Polska
«Αυτές δεν είναι πολύ καλές πληροφορίες για τους Ουκρανούς, γιατί η βόμβα Drel, βάρους μισού τόνου είναι ένα θανατηφόρο όπλο που θα δώσει στη ρωσική αεροπορία (βομβαρδιστικά Su-34 και Su-24 και Su-30 πολλαπλών χρήσεων) ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και καταστροφικό εργαλείο για την καταστροφή χερσαίων στόχων χερσαίων, όπως για παράδειγμα για την επίθεση σε κινούμενες στήλες ουκρανικών τεθωρακισμένων οχημάτων», αναφέρει το δημοσίευμα.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, οι βόμβες αυτές περιέχουν 15 υποπυρομαχικά και προορίζονται να χτυπήσουν εχθρικά άρματα μάχης και συστήματα αεράμυνας, ενώ η τεχνολογία τους καθιστά σχεδόν αόρατους στα εχθρικά συστήματα αεράμυνας.
Όπως αναφέρεται, οι βόμβες αυτές χρησιμοποιούν το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης GLONASS, το οποίο θεωρείται πολύ πιο ακριβές και λιγότερο ευάλωτο σε σχέση με το γνωστό, αμερικανικό σύστημα GPS.

Η ρωσική αεροπορία χρησιμοποιεί συχνά τέτοιου είδους εναέριες βόμβες, αν και υπογραμμίζεται πως η βόμβα Drel έχει αναπτυχθεί κυρίως για τα ρωσικά Su-57..
Πριν από περίπου μια εβδομάδα, ρωσικά βομβαρδιστικά Su-34 έπληξαν οχυρωμένη θέση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην κατεύθυνση Krasnolimansk με εναέριες βόμβες FAB-500, οι οποίες επιτρέπουν να εκτελούνται ακριβή χτυπήματα και από ασφαλή απόσταση από τη γραμμή επαφής μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης