Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Δαπανά 15 δισ. δολάρια επιπλέον για τον πόλεμο στη Γάζα

Ισραήλ: Δαπανά 15 δισ. δολάρια επιπλέον για τον πόλεμο στη Γάζα
Το μέτρο εγκρίθηκε μετά από οξεία ενδοκυβερνητική διαμάχη για περικοπές
Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε έναν τροποποιημένο κρατικό προϋπολογισμό του 2024, προσθέτοντας 55 δισεκατομμύρια σέκελ, δηλαδή 15 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον δαπανών υπό το φως του πολέμου της Γάζας, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.
Σημειώνεται ότι το μέτρο εγκρίθηκε μετά από οξεία ενδοκυβερνητική διαμάχη για τις περικοπές που προβλέπει ο προϋπολογισμός.
«Αυτός είναι ο προϋπολογισμός του πολέμου, ο οποίος φροντίζει επίσης τις ανάγκες των εφέδρων μας, των οικογενειών τους, των αυτοαπασχολούμενων και των κυβερνητικών υπουργείων και τις ανάγκες του κοινού», δήλωσε ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu πριν από την ψηφοφορία.
«Αυξάνουμε τον προϋπολογισμό για την υγεία και προσθέτουμε ένα δισεκατομμύριο σέκελ [270 εκατομμύρια δολάρια] σε αυτόν για την ψυχική υγεία, μια σημαντική ανάγκη. Υπάρχουν αυξήσεις στον προϋπολογισμό για την εκπαίδευση, τον προϋπολογισμό πρόνοιας, τον προϋπολογισμό εσωτερικής ασφάλειας, αλλά το πιο σημαντικό, τον αμυντικό προϋπολογισμό, ο οποίος είναι απλώς απαραίτητος για τη νίκη και για το μέλλον μας», πρόσθεσε o Ισραηλινός πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης