Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Επιχείρηση κατευνασμού των αγροτών από τον La Maire – Θα προστατευθεί το εισόδημά τους

Γαλλία: Επιχείρηση κατευνασμού των αγροτών από τον La Maire – Θα προστατευθεί το εισόδημά τους
Οι διαμαρτυρίες στη Γαλλία συμπίπτουν με παρόμοιες δράσεις στη Γερμανία, όπου οι εργαζόμενοι στη γεωργία διαμαρτύρονται για τα σχέδια της κυβέρνησης να τερματίσει την επιδότηση του ντίζελ
Η Γαλλία θα προβεί σε ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι έμποροι τροφίμων θα συμφωνήσουν να δίνουν δίκαιο μερίδιο των εσόδων στους παραγωγούς κατά τις ετήσιες διαπραγματεύσεις για τις τιμές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Bruno le Maire το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, καθώς οι διαμαρτυρίες των αγροτών εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα.
Από την επόμενη εβδομάδα, οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας κατά της Απάτης του υπουργείου Οικονομίας «θα εντείνουν τους ελέγχους στις τρέχουσες εμπορικές διαπραγματεύσεις για να διασφαλίσουν τη διατήρηση του εισοδήματος των αγροτικών παραγωγών», ανέφερε ο υπουργός, σύμφωνα με το AFP, το Σάββατο κατά την επίσκεψή του στο Φλαβινί, ανατολικά του Παρισιού.
Οι έμποροι λιανικής πώλησης διαπραγματεύονται τις τιμές στην αρχή κάθε έτους, ενώ ένας νόμος του 2018 τους υποχρεώνει να λαμβάνουν υπόψη το κόστος παραγωγής για να διασφαλίζουν ότι οι αγρότες δεν πωλούν με ζημία.
«Δεν θέλω αυτές οι διαπραγματεύσεις να οδηγήσουν σε αποδυνάμωση των εισοδημάτων των παραγωγών», πρόσθεσε ο Le Maire.
Οι διαμαρτυρίες στη Γαλλία συμπίπτουν με παρόμοιες δράσεις στη Γερμανία, όπου οι εργαζόμενοι στη γεωργία διαμαρτύρονται για τα σχέδια της κυβέρνησης να τερματίσει την επιδότηση του ντίζελ που χρησιμοποιείται στη γεωργία.
Εξάλλου, ο Γάλλος πρωθυπουργός Gabriel Attal δεσμεύτηκε να εργαστεί για την ελάφρυνση της περιττής γραφειοκρατίας για τους αγρότες σε επίσκεψή του στην περιοχή του Ροδανού το Σάββατο, σύμφωνα με το AFP.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης