Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολική υποτέλεια - Η μαύρη λίστα των Αμερικάνων που… καίει τον Zelensky - Οι υποδείξεις για πρωθυπουργό, ΥΠΟΙΚ

Ολική υποτέλεια - Η μαύρη λίστα των Αμερικάνων που… καίει τον Zelensky - Οι υποδείξεις για πρωθυπουργό, ΥΠΟΙΚ
Οι Αμερικάνοι απαίτησαν από τον Zelensky «να απομακρύνει, με το ένα ή το άλλο πρόσχημα, από ηγετικά κυβερνητικά πόστα, πρόσωπα που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη του Λευκού Οίκου»
Για ολική υποτέλεια της Ουκρανίας στις ΗΠΑ κάνει λόγο ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας, Sergei Naryshkin, ο οποίος τονίζει ότι οι ΗΠΑ κινούνται για να σχηματίσουν μια αποικιακή διοίκηση στην χώρα αυτή.
«Στο πλαίσιο της πολιτικής της ολοκληρωτικής υποτέλειας της Ουκρανίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κινηθεί για να σχηματίσουν μια ουσιαστικά αποικιακή διοίκηση σε αυτή τη χώρα.
Σύμφωνα με το σχέδιο της Ουάσιγκτον, η Ουκρανία θα διοικείται από Ουκρανούς εκπαιδευμένους στη Δύση που έχουν ορκιστεί πίστη στα αμερικανικά συμφέροντα» υποστηρίζει ο Naryshkin, αναφέροντας πως οι Αμερικάνοι απαίτησαν από τον Zelensky «να απομακρύνει, με το ένα ή το άλλο πρόσχημα, από ηγετικά κυβερνητικά πόστα, πρόσωπα που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη του Λευκού Οίκου».

Μαύρη λίστα

«Η μαύρη λίστα των Αμερικάνων περιλαμβάνει δεκάδες υψηλόβαθμους Ουκρανούς αξιωματούχους από την ομάδα του Zelensky» λέει ο Naryshkin αναφέροντας πως εάν ο Ουκρανός πρόεδρος δεν πράξει τα δέοντα, τότε η Ουάσινγκτον θα δώσει στη δημοσιότητα έναν «θανατηφόρο» φάκελο διαφθοράς που αφορά πρόσωπα του κύκλου του.
Σύμφωνα με τον Naryshkin, ο Zelensky γνωρίζει ότι οι Αμερικάνοι διαθέτουν ενοχοποιητικά στοιχεία, τα οποία είναι ικανά να τον καταστρέψουν ως πρόεδρο.
«Υπό αυτές τις συνθήκες, θα συνεχίσει να χορεύει με τον ρυθμό των Αμερικάνων αφεντικών του» τόνισε ο Naryshkin.

Παντού Αμερικάνοι

Όπως λέει ο Naryshkin, η ηγεσία των ΗΠΑ ενισχύει την υποτελή εξάρτηση του Κιέβου από την Ουάσινγκτον.
«Αμερικάνοι σύμβουλοι εκπροσωπούνται ήδη σε όλα τα βασικά κυβερνητικά τμήματα της Ουκρανίας, παρόμοια με το πώς οι Αγγλοσάξονες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας έστειλαν «πολιτικούς πράκτορες» στις αποικίες τους για να διαχειρίζονται και να ελέγχουν πραγματικά τις δραστηριότητες των τοπικών αρχών» επισημαίνει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας.

Ποια προορίζουν για πρωθυπουργό

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023, ο Volodymyr Zelensky έλαβε επείγουσες συστάσεις για αλλαγές προσωπικού στις εκτελεστικές αρχές της Ουκρανίας.
Οι Αμερικανοί προωθούν την Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον, Oksana Markarova, η οποία έλαβε την εκπαίδευσή της στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στο Μπλούμινγκτον, στη θέση του πρωθυπουργού» λέει ο Naryshkin, τονίζοντας ότι ο αναπληρωτής επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών Alexander Kava, ο οποίος σπούδασε στο Χάρβαρντ, προτείνεται στη θέση του Υπουργού Οικονομικών.
«Ο σημερινός αναπληρωτής επικεφαλής αυτού του τμήματος, Taras Kachka, ο οποίος είναι απόφοιτος του Πολωνικού Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης προτείνεται για τη θέση του Υπουργού Οικονομίας» επισημαίνει ο Naryshkin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης