Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άλλη μια πρωτιά: Το ρωσικό «ιπτάμενο τανκ» T-80BVM ξεπερνά το γερμανικό Leopard 2 - Το χαρακτηριστικό - «κλειδί» στη μάχη

Άλλη μια πρωτιά: Το ρωσικό «ιπτάμενο τανκ» T-80BVM ξεπερνά το γερμανικό Leopard 2 - Το χαρακτηριστικό - «κλειδί» στη μάχη
Ένας βασικός παράγοντας που συμβάλλει στην ανωτερότητα του T-80BVM είναι ο ισχυρός κινητήρας αεριοστροβίλου, που παρέχει εξαιρετικές ικανότητες
Τα ρωσικά άρματα μάχης T-80BVM αναδείχθηκαν μακράν ανώτερα από το γερμανικό Leopard 2 στο πεδίο της μάχης και είναι πλέον μια κοινή παραδοχή...
Η συγκριτική αξιολόγηση, σε ανάλυση που δημοσιεύτηκε από κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ρίχνει φως στις μαχητικές ικανότητες και την προσαρμοστικότητα των δύο κύριων αρμάτων μάχης που πρωταγωνιστούν στο ουκρανικό μέτωπο.
Το ρωσικό T-80BVM απέσπασε επαίνους για τις μαχητικές του επιδόσεις, ενώ το γερμανικό Leopard 2... πάλευε να ανταποκριθεί στο ρωσικό MBT σε δύσκολες στρατιωτικές συνθήκες, ισχυρίστηκε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
Το Leopard 2, σύμφωνα με το άρθρο, αντιμετωπίζει περιορισμούς στην ισχύ και αντιμετωπίζει δυσκολίες προσαρμογής σε διαφορετικά εδάφη, ιδιαίτερα αν κολλήσει σε συνθήκες λάσπης.
Ένας βασικός παράγοντας που συμβάλλει στην ανωτερότητα του T-80BVM είναι ο ισχυρός κινητήρας αεριοστροβίλου, που παρέχει εξαιρετικές ικανότητες.
Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό επιτρέπει στο ρωσικό τανκ να ελίσσεται εύκολα στο πεδίο της μάχης, ενώ το Leopard 2 αντιμετωπίζει προκλήσεις στον χειρισμό διαφορετικών εδαφών.
Το άρθρο υπογραμμίζει επίσης τη δύναμη πυρός του ρωσικού T-80BVM, τονίζοντας τον σημαντικό αντίκτυπό του στο πεδίο της μάχης.

Το κύριο άρμα μάχης της Ρωσίας T-80BVM

Ο τεχνικός εκσυγχρονισμός στο οποίο υποβλήθηκε, έχει βελτιώσει περαιτέρω τις δυνατότητές του, ειδικά όσον αφορά το νέο σύστημα επικοινωνίας, τη βελτιωμένη προστασία και τις προηγμένες συσκευές ελέγχου πυρκαγιάς και νυχτερινής όρασης
«Το T-80BVM αποδεικνύεται ένα πιο οικονομικό όχημα από άποψη τιμής και ποιότητας. Η παραγωγή του χρησιμοποιεί φθηνά υλικά χωρίς να διακυβεύεται η εντυπωσιακή του δύναμη», αναφέρει το άρθρο στους Eurasian Times.
Η συνολική αξιολόγηση υποδηλώνει ότι η ικανότητα του ρωσικού T-80BVM υπερέχει σε ποικίλα και απαιτητικά περιβάλλοντα, ενώ σε συνδυασμό με τα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά του, το καθιστά ως ισχυρό αντίπαλο στο σύγχρονο πεδίο μάχης.
Προηγουμένως, το China National Radio (CNR) επαίνεσε το ρωσικό άρμα T-80 για την αποτελεσματικότητά του στη μάχη, τονίζοντας την ικανότητά του να εκτελεί ελιγμούς υψηλής ταχύτητας και να λειτουργεί αποτελεσματικά σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Ωστόσο, στην αντίπαλη πλευρά, το τανκ Leopard, αν και διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην ενίσχυση του ουκρανικού στρατού, απέτυχε να ανταποκριθεί στα δημοσιεύματα που το παρουσίαζαν ως «ένα όπλο που αλλάζει το παιχνίδι ικανό να προκαλέσει σημαντική βλάβη στον ρωσικό στρατό».
Η απόδοση του άρματος έχει παρεμποδιστεί από μια σειρά ζητημάτων, όπως ελλείψεις βασικών εξαρτημάτων, αλλά και από την παρατεταμένη και χρονοβόρα διαδικασία επισκευής που δυσχεραίνει από τις ελλείψεις στον εφοδιασμό πυρομαχικών.

Τι κάνει το ρωσικό τανκ T-80BVM τόσο ικανό;

Το T-80BVM αποτελεί μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του προηγούμενου κύριου άρματος μάχης T-80BV, που αρχικά κατασκευάστηκε από τη Σοβιετική Ένωση.
Αυτές οι αναβαθμίσεις έχουν αναπτυχθεί και εφαρμοστεί από τη ρωσική στρατιωτική βιομηχανία, με πρωταρχικό στόχο την αύξηση της μαχητικής αποτελεσματικότητας του τανκ στο πλαίσιο του πολέμου του 21ου αιώνα.
Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης και εκτιμήσεις ειδικών, το T-80BVM έχει επιδείξει σημαντική αποτελεσματικότητα στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία, ενώ οδηγείται σε περαιτέρω βελτιώσεις με βάση την εμπειρία μάχης που αποκτήθηκε στην περιοχή.
Τον Σεπτέμβριο του 2023, ο Alexander Potapov, γενικός διευθυντής της Uralvagonzavod, ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός στρατός είχε αναθέσει στην εταιρεία να ξαναρχίσει την παραγωγή των αναβαθμισμένων αρμάτων μάχης T-80.
Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexei Leonkov παρείχε νωρίτερα πληροφορίες για τις δυνατότητες του T-80BVM, επισημαίνοντάς το ως την πιο σύγχρονη τροποποίηση του άρματος T-80.
Το T-80BVM μοντέλο του 2023 διαθέτει κυρίως πρόσθετα συστήματα προστασίας .
Τα αναβαθμισμένα άρματα μάχης βρέθηκαν για πρώτη φορά εν δράση στη ζώνη μάχης στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, αποδεικνύοντας ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά, είπε ο Λεόνκοφ.
Αναφέρονται ως «ιπτάμενα» άρματα μάχης, καθώς είναι εξοπλισμένα με κινητήρες αεροσκαφών και μπορούν να επιτύχουν μέγιστη ταχύτητα άνω των 80 χιλιομέτρων την ώρα.
Αρχικά σχεδιασμένο για πολεμικές επιχειρήσεις σε συνθήκες Αρκτικής, το T-80BVM έχει επιδείξει αποτελεσματικότητα σε διάφορα περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων των συνθηκών της μεσαίας ζώνης και της στέπας.
Ο κινητήρας αεριοστροβίλου του T-80 όχι μόνο συμβάλλει στην εντυπωσιακή ταχύτητα του άρματος αλλά και ενισχύει τη συνολική του απόδοση στο πεδίο της μάχης.
Το T-80BVM του 2023 ενσωματώνει πολλά άλλα προηγμένα χαρακτηριστικά για να αυξήσει τις αμυντικές του ικανότητες. 

Δείτε φωτογραφίες: 
T-80_BVM_Model_2023_925_002.webp
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης