Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Trump ισχυρίζεται ότι είναι… υπεύθυνος για τα ρεκόρ της Wall Street: Οι επενδυτές βλέπουν ότι θα νικήσω

O Trump ισχυρίζεται ότι είναι… υπεύθυνος για τα ρεκόρ της Wall Street: Οι επενδυτές βλέπουν ότι θα νικήσω
O Donald Trump συνδέει την άνοδο της Wall Street με το ενδεχόμενο επανεκλογής του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ
Τα εύσημα για τα υψηλά ρεκόρ της Wall Street απονέμει στον… εαυτό του, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος θεωρεί ότι οι επενδυτές ποντάρουν στην επανεκλογή του.
«Αυτή είναι η χρηματιστηριακή αγορά του Trump, διότι οι δημοσκοπήσεις μου απέναντι στον Biden είναι τόσο καλές που οι επενδυτές προβλέπουν ότι θα νικήσω, κι αυτό είναι κάτι που οδηγεί την αγορά ανοδικά. Όλα τα άλλα είναι τρομερά (δείτε στη Μέση Ανατολή!)» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτηση του στο Truth Social
trump_2.JPG
Ο S&P 500, ο Nasdaq Composite και ο Dow Jones σημείωσαν ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες.
Ο Trump φαίνεται να παίρνει τα εύσημα για την άνοδο της αγοράς, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την ενίσχυση της εκστρατείας επανεκλογής του Joe Biden και του εν ενεργεία προέδρου.
Ο Trump καυχήθηκε επανειλημμένα για την άνοδο των μετοχών κατά τη διάρκεια της θητείας του και προειδοποίησε το 2020 ότι η εκλογή του Biden θα προκαλούσε μια «χρηματιστηριακή κατάρρευση που όμοιά της δεν είχατε ποτέ».
Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Trump, πολλοί εμπειρογνώμονες απέδωσαν το εντυπωσιακό ράλι σε μια βελτίωση των οικονομικών προοπτικών.
Οι μετοχές υποχώρησαν το 2022, καθώς ο ιστορικός πληθωρισμός ώθησε τη Fed να αυξήσει τα επιτόκια από σχεδόν μηδενικά σε πάνω από 5% μέσα σε 18 μήνες. Οι αυξήσεις αυτές πυροδότησαν φόβους για βραδύτερη ανάπτυξη, αύξηση της ανεργίας, εταιρικές πτωχεύσεις, ακόμη και για πλήρη ύφεση.
Ωστόσο, οι μετοχές ανέκαμψαν έντονα πέρυσι, καθώς η αμερικανική οικονομία αποδείχθηκε ανθεκτική στην απότομα αύξηση του κόστους δανεισμού, ο ρυθμός αύξησης των τιμών επιβραδύνθηκε και η ανεργία παρέμεινε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης