Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamas: Δεν συμφωνούμε σε καμία πρόταση που δεν θα προβλέπει μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Hamas: Δεν συμφωνούμε σε καμία πρόταση που δεν θα προβλέπει μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Ο Hamdan υπογράμμισε ότι η οργάνωση της Γάζας επιδιώκει την απελευθέρωση χιλιάδων Παλαιστινίων κρατουμένων 
Ο Osama Hamdan, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Hamas στη Βηρυτό, υποστηρίζει ότι η επιμονή για μεγάλης κλίμακας ανταλλαγές κρατουμένων και τον τερματισμό των μαχών στη Γάζα έχουν φέρει την οργάνωση σε αντίθεση με την πρόταση πολλών σταδίων που υπέβαλαν αξιωματούχοι από την Αίγυπτο, το Ισραήλ, το Κατάρ και τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο της λεγόμενης «διαπραγμάτευσης του Παρισίου».
Άλλωστε η πρόταση δεν περιλαμβάνει μόνιμη κατάπαυση του πυρός, κάτι που προτάσσει εδώ και καιρό η οργάνωση, προκειμένου να συμφωνήσει με το Ισραήλ και τους μεσολαβητές.
«Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό να γίνει αποδεκτό από την αντίσταση», τονίζει o Hamdan στο LBC TV του Λιβάνου, αναφερόμενος στις προτεινόμενες διαδοχικές παύσεις στις μάχες.
Από την πλευρά της, η ισραηλινη ηγεσία έχει διαμηνύσει ότι θα συνεχίσει να πολεμά μέχρι να συντρίψει τη Hamas, παρά τις προηγούμενες συμφωνίες των δύο πλευρών σε μεγάλες παύσεις που συνοδεύονται από την απελευθέρωση των αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα.
Επιπλέον, ο Hamdan υπογράμμισε ότι η οργάνωση της Γάζας επιδιώκει την απελευθέρωση χιλιάδων Παλαιστινίων κρατουμένων που έχουν συλληφθεί από το εβραϊκό κράτος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εκτίουν ισόβια κάθειρξη.
Ανέφερε ενδεικτικά τα ονόματα ορισμένων συντρόφων του, συμπεριλαμβανομένου του Marwan Barghouti, ενός δημοφιλούς ηγέτη της εξέγερσης των Παλαιστινίων που θεωρείται ενωτική φιγούρα στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης