Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στους Ουκρανούς: Πρεμιέρα για τα αήττητα Gibka-S - Η Ρωσία πάει σε άλλο επίπεδο με πυραύλους υψηλής ακρίβειας

Συναγερμός στους Ουκρανούς: Πρεμιέρα για τα αήττητα Gibka-S - Η Ρωσία πάει σε άλλο επίπεδο με πυραύλους υψηλής ακρίβειας
Για πρώτη φορά ρίχνονται στη μάχη τα αντιαεροπορικά συστήματα Gibka-S μετά τις επιτυχημένες δοκιμές τους
Νέα καινοτομία «ενορχηστρώνει» η Ρωσία η οποία φέρεται να αποφάσισε να οπλίσει τις ειδικές δυνάμεις της με πυραύλους υψηλής ακρίβειας αιχμής και κινητά αντιαεροπορικά όπλα.
Μάλιστα για πρώτη φορά ρίχνονται στη μάχη τα αντιαεροπορικά συστήματα Gibka-S μετά τις επιτυχημένες δοκιμές τους.
Το ρωσικό μέσο ενημέρωσης Izvestia, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές, υποστήριξε ότι η κύρια εστίαση είναι στη διεύρυνση του φάσματος των όπλων υψηλής ακρίβειας και στην ενίσχυση της άμυνας έναντι των αεροπορικών απειλών.
Τα κύρια καθήκοντα αυτών των εξειδικευμένων μονάδων περιλαμβάνουν την αναγνώριση και στοχευμένη καταστροφή κρίσιμων εχθρικών εγκαταστάσεων. 
Η ενσωμάτωση ισχυρής δύναμης πυρός θεωρείται κρίσιμη, ειδικά σε δύσκολες συνθήκες όπου οι ειδικές δυνάμεις πρέπει να αντιμετωπίσουν εχθρικές ομάδες σαμποτάζ, οχήματα μάχης, ελικόπτερα και αεροσκάφη. 

Τα χαρακτηριστικά του

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρεται στην περιγραφή του, το Gibka-S σχεδιάστηκε και προορίζεται για την προστασία μονάδων επιπέδου Τάγματος, εφοδιοπομπών και εγκαταστάσεων.
Το σύστημα περιλαμβάνει ένα όχημα μάχης και ένα όχημα αναγνώρισης και ελέγχου μάχης του διοικητή.
Ειδικότερα, το Gibka-S είναι χτισμένο στο όχημα μάχης 9А332, ένα παράγωγο τακτικών οχημάτων Tigr που προορίζεται για τη μεταφορά χειριστών συστημάτων αεράμυνας (MANPADS) μαζί με το φορτίο πυραύλων και τον σχετικό εξοπλισμό. 
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS το σύστημα στις σχετικές δοκιμές αναχαίτισε επιτυχώς εναέριους στόχους που κινούνταν με πολύ χαμηλή ταχύτητα και πολύ χαμηλά. Το σύστημα σχεδίασε και ανάπτυξε η High Precision Systems (μέλος του ομίλου Rostec)
Κάθε Gibka-S ενσωματώνει τέσσερα βλήματα έτοιμα προς βολή.
FFinY36WQAcsYA9.jpg
Το βλήμα Igla μπορεί να αναχαιτίσει στόχους σε αποστάσεις έως 5,2 χιλιόμετρα και σε υψόμετρο έως 3,35 χιλιόμετρα, ενώ ενσωματώνει υπέρυθρο σύστημα καθοδήγησης διπλής συχνότητας.
Το Verba, που είναι νεότερο, επιτυγχάνει καλύτερες επιδόσεις και μπορεί να αναχαιτίσει στόχους σε αποστάσεις έως 6,5 χιλιόμετρα και σε υψόμετρο έως 4,6 χιλιόμετρα.
Παράλληλα, ενσωματώνει ερευνητή τριών καναλιών (υπεριώδες και υπέρυθρο, χαμηλής και μεσαίας συχνότητας).

Νέα τακτική

Η νέα τακτική προσέγγιση υπογραμμίζει τη χρήση φορητών όπλων και πιο ισχυρών μεθόδων, διευρύνοντας τις δυνατότητες μάχης για την επίτευξη πιο ακριβούς και στοχευμένης εξάλειψης των εχθρικών δυνάμεων. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης