Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία σε Βαλτική: Τα εμπόδια κατά τη διάρκεια των εκλογών, θα προκαλέσουν σοβαρές αντιδράσεις

Ρωσία σε Βαλτική: Τα εμπόδια κατά τη διάρκεια των εκλογών, θα προκαλέσουν σοβαρές αντιδράσεις
Οι διπλωμάτες ενημερώθηκαν ότι η δημιουργία εμποδίων κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας θα προκαλέσει σοβαρές διαμαρτυρίες μεταξύ των Ρώσων
Οι επιτετραμμένοι της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας κλήθηκαν στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Maria Zakharova, προσθέτοντας ότι η Μόσχα απαίτησε από τις χώρες της Βαλτικής, να διασφαλίσουν την ασφάλεια κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές στις χώρες αυτές, τον Μάρτιο του 2024.
«Σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης του 1961 για τις διπλωματικές σχέσεις και την παγκόσμια διεθνή πρακτική, οι χώρες υποδοχής είναι υποχρεωμένες να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των διπλωματικών αποστολών.
Στο πλαίσιο αυτό, απαιτήσαμε από τις αρχές της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των ψηφοφόρων, καθώς και των υπαλλήλων της ρωσικής πρεσβείας κατά την περίοδο της ψηφοφορίας», δήλωσε η διπλωμάτης, όπως μεταδίδει το TASS.

Προειδοποίηση Zakharova

Οι διπλωμάτες ενημερώθηκαν ότι η δημιουργία εμποδίων κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας θα προκαλέσει σοβαρές διαμαρτυρίες μεταξύ των Ρώσων που ζουν στις χώρες αυτές.
«Επισημάναμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε οι χώρες της Βαλτικής να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και, σε περίπτωση που το σαμποτάζ συνεχιστεί, θα δράσουμε αποφασιστικά στο διμερές πλαίσιο, καθώς και στο πλαίσιο των διεθνών δομών, καθιστώντας τις αρχές των βαλτικών κρατών υπεύθυνες για μια τέτοια στάση", πρόσθεσε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης