Τελευταία Νέα
Διεθνή

SOS Scholz για Ουκρανία: Κινδυνεύει με σοβαρή έλλειψη όπλων και πυρομαχικών

SOS Scholz για Ουκρανία: Κινδυνεύει με σοβαρή έλλειψη όπλων και πυρομαχικών
Δεν θα εμπλακεί το ΝΑΤΟ στη σύγκρουση στην Ουκρανία υποστήριξε ο Γερμανός καγκελάριος
Τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ουκρανικός στρατός επισημαίνει ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, ο οποίος προειδοποιεί πως οι Ουκρανοί κινδυνεύουν με σοβαρή έλλειψη όπλων και πυρομαχικών.
«Παρά την υποστήριξή μας - της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών -, η Ουκρανία μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσει σοβαρή έλλειψη όπλων και πυρομαχικών.
Ορισμένες οικονομικές δεσμεύσεις για τη στήριξη του Κιέβου από τη Δύση έχουν ήδη λήξει, ενώ άλλες χρειάζεται να παραταθούν.
Οι μακροπρόθεσμες συνέπειες και το κόστος της ήττας του Κιέβου θα «ακυρώσουν» όλες τις επενδύσεις που οι δυτικές χώρες δωρητές στην Ουκρανία κάνουν τώρα» αναφέρει σε άρθρο του στη Wall Street Journal o Γερμανός καγκελάριος.

Δεν θα εμπλακεί το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Επιπλέον, ο Scholz τονίζει ότι ΗΠΑ και ΕΕ αντιτίθενται σε κάθε προσπάθεια να εμπλακεί το ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Δεν πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία και δεν αναζητούμε καμία αντιπαράθεση μαζί της» τονίζει ο Scholz, αναφέροντας πως ΗΠΑ και ΕΕ θα αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια να σύρουν το ΝΑΤΟ στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να διασφαλίσουν «την αποτελεσματικότητα της συλλογικής άμυνας και ασφάλειας».
Ως παράδειγμα, τόνισε τη συμμόρφωση των κρατών του ΝΑΤΟ με το κριτήριο της δαπάνης του 2% του ΑΕΠ για την άμυνα καθώς και τα σχέδια της Γερμανίας να αναπτύξει μια ταξιαρχία μάχης στη Λιθουανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης